24 / 04 / 2024

yüksek katlı avmler tercih eidlmiyor mu

yüksek katlı avmler tercih eidlmiyor mu

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "8. AVM Yatırımları" konferansının açılışında yaptığı konuşmada, alışveriş merkezleri ve ticari kiralama ile ilgili kanun hazırlanması gerektiğini söyledi.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

Koronavirüs salgınının konut kriterlerini etkilediğini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.

Şırnak Uludere'de yüksek katlı binalar inşa ediliyor! 

Şırnak'ın uludere ilçesi yeniden inşa ediliyor. İlçede yüksek katlı binaların inşasına başlandı... 

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

Düzce Belediyesi'nden yüksek kat kararı!

Düzce ve Konuralp çevresinde yüksek katlı yapılaşmayı durdurmak amacıyla gerekli imar planı değişikliği Haziran ayı meclis toplantısında görüşüldü.

Adana Çukurova'da yüksek katlı binalar dikkat çekiyor!

Adana Çukurova gelişimini devam ettiriyor. Yine Adana olarak adlandırılan bölgede yüksek katlı yapılar dikkat çekiyor.

Rize Güneyce'de yüksek katlı binalar korku saçıyor!

Rize’nin Güneyce Köyü sakinleri heyelan riskiyle karşı karşıya kaldı. Dik yamaçlara yüksek binalar inşa edildi. 

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Mamak'ta yüksek katlı konut inşaatları suları azalttı!

Ankara Mamak Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinin iddiasına göre yüksek katlı konut inşaatları musluktan akan şebeke suyunu azalttı.

Artvin Arhavi'de yüksek kat tepkisi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde Danıştay tarafından iptal edilen yüksek katlı binalara izin veren 'İmar Planı' yeniden hazırlandı. 7 kata kadar bina yapımı izni tepkilere yol açtı.

yüksek katlı avmler tercih eidlmiyor mu Haberi

yüksek katlı avmler tercih eidlmiyor mu

Belgü, "8. AVM Yatırımları" konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de alışveriş merkezi (AVM) sayısının 365’e ulaştığını, geçen yıl 10 milyon 500 bin metrekare kiralanabilir alanda AVM’lerin 90 milyar lira ciro elde ettiğini belirterek, bu yıl 110 milyar lira ciro beklediklerini kaydetti.


Borçlar Kanununun yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Belgü, "Burada 8 madde var, bunu incelerseniz kritik şeyler söz konusu. Bunlardan biri yabancı döviz ile kiralanan gayrimenkullerde enflasyon oranlarının yansıtılmaması ile ilgili karar. Alışveriş merkezlerinde veya ticari şeylerde kiralayana kiraladığı yeri istediği zaman terk etme serbestisi veriyor, bunun yanı sıra istediğine devretme yetkisi veriyor. Böyle olduğunda marka karması ve onların konumlandırılması gibi ciddi problem getirecektir. Burada bir problem olduğunun hükümetimiz de biliyor, bu yüzden 8 sene ertelenmişti, bunun tamamen kalkması lazım. Alışveriş...