25 / 04 / 2024

yükseklik

yükseklik

Gabari nedir? Gabari ne demektir? soruları merakla araştırılıyor. İşte gabarinin anlamına dair detaylar!

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Burs alan üniversite öğrencilerine sevindirici haber! Burs ücretleri bakın ne kadar oldu?

Burs ücretleri yükseltilerek en düşüğü 1875 oldu. Üniversite öğrencilerinin burslarına gelen zam haberi burs alanları sevindirdi. Yapılan zamlara göre alınan bursa göre ödemelerde yükseklik yapıldı.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Samsung Bulaşık Makinesi'nde indirim fırsatı! Bulaşık makinesi özellikleri neler? 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfaktaki günlük temizlik ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olan Samsung bulaşık makinesi, teknik özellikleri ve farklı yıkama programları ile dikkat çeker. Bulaşık makinesinde büyük LED ekran, ayarlanabilir yükseklik platformu ve yarım yük kapasitesi ile mevcuttur.

Ümraniye 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye ilçesi, Merkez Revizyon Nazım İmar Planında Yükseklik Sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye'nin 5 ilçesi için yükseklik sınırlaması plan itirazı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye ilçesi, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Ihlamurkuyu ve Yeni Çamlıca Mahallesi, Nazım İmar Planı Yükseklik Sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Çamlıca’da 8.5 dönümlük park yapılaşmaya açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üsküdar'da “Küçük Çamlıca Mesa Evleri”nin bitişiğinde yer alan parselde plan değişikliği hazırladı ve askıya çıkardı. Buna göre emsal yani inşaat hakkı 0.20, yükseklik 2 kat oldu. 

Ümraniye 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Aşağı ve Yukarı Dudullu - Esenşehir - Ihlamurkuyu - Yeni Çamlıca Mahalleleri Yükseklik Sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

Ataşehir'deki İller Bankası arazisinde yükseklik 20'den 9'a düşürüldü!

İstanbul Ataşehir’deki İller Bankası arazisine 20 katlı konutlar yapılmasının önünü açan plan değişikliğinin iptal edilmesinden 4 yıl sonra yükseklik 9 kata düşürüldü ve yeni plan hazırlandı...

Koronavirüs ev ilanlarına sıçradı!

Koronavirüs endişesi gayrimenkul ilanlarını da etkiledi. Kimi ilanlarda ‘Koronavirüs geçirmez ev’, ‘Koronavirüsün çıkamayacağı yükseklik’ gibi abartılı ve gerçek dışı tanımlar da yapılıyor.

Tay Gruop'un Etiler'deki projesinin imar planı mı değiştirildi?

Mesut Toprak’ın Etiler’deki lüks projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planınında değişiklik yapıldı. Konut alanına ticari ünitelerin yapılmasının önü açılırken, bina yükseklik sınırı da artırıldı...

yükseklik Haberi

yükseklik

Gabari nedir? Gabari ne demektir? Sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Gabari bir emlak terimidir. Gabari, inşaat alanı için sınırlar anlamına gelmektedir.

İşte gabari nedir? sorusunun daha detaylı hali…

GABARİ NEDİR?

Gabari kelimesinin anlamını açıklarken, inşaat alanında sıkça geçen emsal kelimesinin de anlamı bilinmelidir. Arsa emsali ve arsa gabari denildiğinde bir inşaat alanı için sınırlar ifade edilmektedir. Emsal ve gabari birbiri ile ilişkilidir.

GABARİ NE DEMEK?

Gabari, inşaat yapılacak bir yapıyla ilgili olarak her iki kavramda yani emsal ve gabari yapının boyut sınırlarının ifade edilmesinde geçen kelimelerdir.

Gabari; yapılmak istenilen binanın belediye tarafından öngörülen azami miktardaki yüksekliğini anlatırken kullanılan bir kavramdır. Ölçülerin belirlenmesinde arazinin yüz ölçümü önemli bir etken olurken, emsaline de uygun olarak ölçülerin alınması gerekmektedir.

Emsal denilidiğinde ise; yapılacak binaya ait imar planı içinde parsel...