16 / 04 / 2024

yunanistan özelleştirmesi

yunanistan özelleştirmesi

Türk yatırımcıları, Yunanistan’da 50 milyar avroya özelleştirilecek sektörlerle yakından ilgileniyor. Karadeniz Kalkınma Bankası Başkanı Delikanlı, “Burada iş yapmayla ilgilenen firmaları yakından takip ediyoruz” dedi.

Yunanistan'a yatırım için 2016'yı bekleyin!

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan Yunanistan bütçe açığını kapatmak için 50 milyar euro’luk değerli varlığını satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak uzmanlar Komşu'ya yatırım yapacaklara 'Acele etmeyin' uyarısı yapıyor.

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

Yunanistan iki büyük marinasını satıyor!

Yunanistan özelleştirme çalışmaları kapsamında Mykonos ve Rodos'ta bulunan marinalar satışa çıktı. 

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Kalamış Limanı'nın özelleştirmesi davalara takıldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında Kalamış Yat Limanı'nı kaleme aldı.

Yunanistan ve Bulgaristan'dan demir yolu hattı projesi!

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptı imzalandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov imza törenine katıldı.

Malatya'daki cephe güzelleştirme projesi ruhsata takıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hükümet Konağı arkasındaki Atmalı Sokak ile karşı sıranın ön cephelerinde bulunan yapıların dış cephe güzelleştirmesi projesi, birçok binanın inşaat ruhsatı veya yapı kullanma ruhsatlarının bulunmaması nedeniyle iptal oldu.

Atina'da hükümetin özelleştirme politikalarına protesto!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin özelleştirme politikaları protesto edildi.

Yunanistan'ın kamu malları satılacak!

Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleşitrme programı hızlandırılacak. Ülkenin malı mülkünün satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirmesi meclis gündeminde!

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasının nedenini sordu.

Seydişehir Eti Alüminyum fabrikasının özelleştirmesi iptal olacak mı?

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. özelleştirmesi ve Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili soru önergesini Maliye Bakanı Naci Ağbal yanıtladı. Bakan Ağbal Cengiz İnşaat'tan, söz konusu tesislerin geri alınmayacağını belirtti.

Türk şirketler Yunanistan'da özelleştirmelere talip!

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu Başkanı Pitsiorlas, "Beni çok sayıda Türk şirketi ziyaret etti. Özelleştirme programlarında Türk şirketlerinin ilgisinin artacağına inanıyorum" dedi.

Yunanistan Pire Limanı Çinliler'e satıldı!

Yunanistan'ın en büyük limanı özelleştirilerek resmen Çin'in Cosco Group Limited şirketine satıldı. Cosco, zorunlu yatırımları yapmasının ardından 5 yıl sonra 88 milyon avro ödemede bulunarak yüzde 16'lık hisseyi de satın alacak.

yunanistan özelleştirmesi Haberi

yunanistan özelleştirmesi

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, 50 milyar avro özelleştirme hedefliyor. Türk yatırımcılar ise şimdiden Yunanistan'daki özelleştirmelere odaklandı. Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Banka'nın misyonunun üye ülkelerin kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, “Yunanistan'da özelleştirilmesi planlanan alanlara ilgiliyiz. Havaalanı ve enerji alanlarındaki özelleştirmeler Bankamız için öncelik oluşturuyor. Burada iş yapmayla ilgilenen firmaları yakından takip ediyoruz” dedi.


ÖNCELİK HAVAALANI VE ENERJİ

Yunanistan'da ekonomik krizden sonra birçok alanda özelleştirmeye gidileceğini anımsatan Delikanlı, Banka'nın bu alanlara ilgisi olduğunu aktardı. Delikanlı, özelleştirmelerde yer alacak firmaları yakından takip ettiklerini ve bu firmalara kredi finansmanı sağlamak istediklerini anlattı. Havaalanı ve enerji alanlarındaki özelleştirmelerin Banka için öncelik oluşturduğunu vurgulayan Delikanlı, şöyle devam etti: “Türkiye'nin dönem başkanlığında iddialı büyüme hedefleri koyduk. 2018'in temmuz ayında bitecek başkanlık sonuna...