29 / 03 / 2024

Yunanistan'ın kamu malları satılacak!

Yunanistan'ın kamu malları satılacak!

Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleşitrme programı hızlandırılacak. Ülkenin malı mülkünün satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı.



Fransa Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Yunanistan’da kamu varlıklarının satışının hızlandırıması için oluşturulacak yeni özelleştirme fonunun yönetim kurulu başkanlığı görevini bir Fransız üstlenecek. AB ile Yunanistan arasında yapılan 86 milyar euro büyüklüğündeki kurtarma programı çerçevesinde Atina’nın kamu varlıklarının satılması için bir özelleştirme fonu kurması gerekiyor.


İSMİ ÜZERİNDE ANLAŞILDI


Kurulacak fonun yönetimi 5 kişiden oluşacak. Bu 5 üyeden 3’ünü Yunan hükümeti, diğer 2 üyeyi ise kreditörler belirleyecek. Her iki tarafında veto hakkı olacak. Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan ve kreditörler yönetim kuruluna Fransa’dan Jacques Le Pape’nin başkanlık etmesi konusunda anlaştılar.



Sözcü


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


IMF, Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleştirme programının hızlandırılmasına karar verdi. Ülkenin satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı. Bir Fransız'ın Yunanistan'daki devlet mallarını özelleştirecek olması halkta tepkiye neden oldu. Yunanistan Başbakanı Çipras'a olan eleştiriler de zirveye çıktı. St.Athanasios, Küçük Amargos, St.Thomas, Nafsika, Kardiotissa, Taragonisi gibi adaların dışında, Atina'daki 44 kamu binası, 400 otomobilin 1 yıl içinde satılacağı açıklandı.



Takvim


Geri Dön