25 / 04 / 2024

yunanistandaki tarihi camiler

yunanistandaki tarihi camiler

Rodos Adası’ndaki tarihi Murat Reis Camii ve külliyesine 9 yıl önce kilit vuran Yunanlılar, Türkiye’nin onarım isteğini şiddetle reddetti. Mezarlar bilinçli olarak yok edildi.

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

Yunanistan’daki tarihi camiler müzeye dönüşüyor!

Yunanistan'da, Osmanlı döneminden kalan birçok harabe cami müze ve sergi salonu olarak değiştiriliyor. Atina'da, en eski cami olan Fethiye Camisi'nin restorasyonu geçen hafta tamamlandı.

Denizli'nin nakışlı camileri restore edilecek!

Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak. Vali Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde il genelindeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.

Kocasinan'daki tarihi camiler restore ediliyor!

Kocasinan Belediyesi, Yeni Kocasinan’ı inşa ederken geçmişten kopmadan tarihi ve kültürel mirası korumayı da ilke ediniyor.

Kayseri Melikgazi'deki tarihi camiler restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacı Torun Efendi, Hacı Mahmut Sami Ramazanoğlu ve Altıntepe Camileri'nde aslına uygun olarak onarılıp hizmete sunulacağını bildirdi.

İşte modern mimarinin çizgilerini taşıyan sıradışı camiler!

İstanbul’da muhteşem mimarileri ile Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşan nadide eserler arasında yer alan tarihi camilerin yanı sıra son dönemde modern mimarinin çizgilerini taşıyan sıra dışı camiler de dikkat çekiyor.

Fatih'te tarihi medrese ve camiler restore ediliyor!

İstanbul'un sınırlarını içine alan Fatih ilçesindeki 10 bin 400 tarihi eserden 300'ü, 2004 yılından 2015 yılının sonuna kadar, yaklaşık 150 milyon Türk Lirası harcanarak restore edildi.

Kocaeli'de tarihi camiler restore ediliyor!

Vakfılar Genel Müdürlüğü Kocaeli’de Hacı Ayvaz, Baç, Sarıkım ve Karabili camilerinin restorasyon çalışması için projeleri tamamladı ve ihale sürecine girdi.

Tokat'taki tarihi camiler restorasyona girecek mi?

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür envanterine göre, Anadolu'da inşa edilen ilk cami olan Garipler Camisi'nin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapılan çok sayıda tarihi cami adeta yıllara meydan okuyor.

Samsun'da tarihi camiler restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki turizm potansiyelini canlandırmak ve geliştirmek maksadıyla başlattığı çalışma kapsamında tarihî Gökgöl ve Ahşap Koşaca camilerini restore ettirecek.

Afyonkarahisar'da tarihi camiler gün yüzüne çıkacak!

Geçtiğimiz dönem Cürcani Camii etrafında yapılan düzenlemenin ardından bu dönem içerisinde etaplar halinde 20 farklı caminin çevresi açılacak. Böylelikle tarihi geçmişi yıllara dayanan camiler gün yüzüne çıkacak.

yunanistandaki tarihi camiler Haberi

yunanistandaki tarihi camiler

Yunanistan tarihi bir ayıba daha imza attı. Rodos Adası'nda, Osmanlı İmparatorluğu'nun donanma komutanı Murat Paşa'nın mezarının da bulunduğu Murat Reis Camii ve külliyesine kilit vuruldu. 9 yıldır kilitli olan caminin iç işlemeleri rutubetten dökülürken, bahçedeki mezar taşları da komşunun insafsızlığının kurbanı oldu. Türkiye'nin restorasyon isteğini kabul etmeyen Yunanlılar, 'Biz yapıyoruz' diyerek kepçelerle daldığı külliyede türbeleri hiçe saydı, mezar taşlarını söküp kenara attı. Üstelik bu tarihi eserlerin orta yerine utanmadan bir de spor sahası inşa etti.


TÜRKLER İSYANDA

Rodos Adası'nda yaşayan Türkler'in gönüllü bakım yapması da fayda etmedi. 4 yıl önce vefat eden eşi Şaban Kargınlıoğlu ile birlikte, 55 yıldır cami ve külliyenin bekçiliğini üstlenen Süheyla Kargınlıoğlu, türbelerin ve caminin bakımını yapmaya çalıştıklarını söyledi.


HARABEYE DÖNDÜ

Yaklaşık 390 yıl Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Yunanistan'ın...