27 / 04 / 2024

yurtdışı yatırım imkanları

yurtdışı yatırım imkanları

MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen panellerde, Türk şirketlerinin Fransa, Rusya, Malta, Macaristan, Şili, Meksika ve Peru gibi ülkelere yatırımını ve bu ülkelerin Türkiye ile olan ticaret hacmini artırmaya yönelik fırsatlar paylaşıldı.

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırım hedeflerini paylaştı. Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran şirket, yatırım lokasyonlarına İspanya’yı da dahil etti.

Trabzon'da yeni konut yatırımı hızlanmalı!

Trabzon’da 21 senedir faaliyette bulunan Saral Gayrimenkul’un sahibi Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Sektörü değerlendiren Semih Sarıalioğlu, Trabzon'da konut yatırımı için imkanların ve fırsatların artış gösterdiğini dile getirdi.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinde yeni yatırım atağı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile Kırgızistan Başbakan Birinci Yardımcısı Boronov'un katılımı ile İş Forumu ve Karma Ekonomik Komisyonu toplantılarında karşılıklı yatırım imkanları değerlendirilecek.

YDA Holding'ten Kazakistan'a hastane yatırımı!

YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin, "Kazakistan'da uygun yatırım ortamı var ve yatırımcılar için imkanlar sunuluyor" dedi...

Özbekistan’dan Türk devlerine yatırım daveti!

Albayrak Holding’i ziyaret eden Özbekistan İpoteka Bank Başkanı Omon Musayev, ülkesindeki iş imkanlarını anlatarak, Türk devlerine yatırım çağrısı yaptı.

Yurtdışı yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli? 

Portekiz ve başkent Lizbon farklı coğrafyalara doğru kayan yatırımcıların radarında. Peki, Portekiz’in son yıllarda artan popülaritesi ve global yatırımcıları çekmesinin asil sebebi ne? Yurtdışı yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli?

Katar'da yeni yatırım bölgeleri kanunu onaylandı!

Katar Emiri Şeyh Temim, ülkeye yerli ve yabancı bir çok yatırımı çekecek yeni "Yatırım Kanununu" onayladı. Katar'da yerli ve yabancılar için büyük imkanlar sağlayan yatırım kanununun Emir Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından onaylandığı belirtildi.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Global Yatırım Holding hissesinin yüzde 34'ünü satıyor!

Global Yatırım Holding, yüzde 34.1 oranındaki hissesini satıyor. Türkiye ve yurtdışında 6 liman işleten firma hissesini Jersey Adası merkezli F.A.B. Partners LP'ye 245 milyon lira karşılığında satacak.

Türkiye Varlık Fonu ile yatırım fırsatları değerlendirilmeli!

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan," Türkiye Varlık Fonu olarak hedefimiz, fonun hem daha iyi yönetilebilmesi için stratejiler geliştirmek hem de değer artışıyla beraber oluşacak imkanları, yatırım fırsatlarını değerlendirmek." dedi.

Tay Group 5 yılda 4 milyar doların üzerinde yatırım yapacak!

Tay Group, tekstil, gayrimenkul ve turizm sektörlerine ilişkin yatırımlarına hız kattı. Şirket önümüzdeki 5 yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında toplam 4 milyar doların üzerinde yatırım yapacak.

yurtdışı yatırım imkanları Haberi

yurtdışı yatırım imkanları

15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen panellerde Türkiye ile farklı ülkelerde yatırım imkânları tartışıldı. Pek çok ülke ticaretini artırmaya yönelik çalışan kurumların temsilcilerinin katıldığı panellerde ülkelerdeki cazip yatırım koşulları değerlendirildi. 


"Fransa ve Türkiye Arasında Ticaret ve Yatırım" konulu bir panele MÜSİAD Avrupa Koordinatörü Zeki Güvercin,Fransız Kobiler Federasyonu (CGPME) Başkanı JeanFrançois Roubaid ve Fransız Uluslararası İş Geliştirme Ajansı UBIFRANCE Türkiye Direktörü Eric Fajole katıldı. Fransız KOBİ'ler Federasyonu (CGPME) Başkanı Jean- François Roubaid 1.6 milyon Fransız şirketi temsil ettiklerini söyleyerek, Türkiye'de dinamik bir piyasa olduğunu ve iki ülkenin eski dost olduğunu vurgulayarak, bu dostluğun 1960'lı yıllarda başladığını hatırlattı. Roubaud, Fransa'nın AB'nin ikinci ekonomik gücü olduğunu belirterek ülkenin yatırım yapmak için önemli bir yer olduğunu anlattı. Fransızların Türkleri, Türklerin de Fransızlar! sevmesi gerektiğini...