28 / 03 / 2024

yurtlarda yatak kapasitesi

yurtlarda yatak kapasitesi

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu, bu yıl sonuna kadar yapımı süren 39 yurt ve yeni kiralamalarla yatak kapasitesini 68 bin 9 kişi artıracak. Böylece, yıl sonu itibarıyla yurtlarda barınan öğrenci sayısı 453 bin 244’e ulaşacak.

2 bin 60 yatak kapasiteli İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı!

2 bin 60 yatak kapasitesi ile dikkat çeken İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi resmen açıldı. Merakla beklenen şehir hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan gerçekleştirdi.

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor! Tamamlandığında uluslararası standartlarda tedavi imkanları sunacak olan hastane, yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakım birimleri ve tam teşekküllü ameliyathaneleriyle bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak.

İstanbul'da ev kiraları 1.5 kat arttı!

İstanbul’daki 56 üniversite ve yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık 600 bini başka şehirlerden geldi. Kamu ve özel yurtların yatak kapasitesi 100 bine anca ulaşıyor ve yaklaşık 500 bin öğrenci, kiralık konut veya yurtlarda kalacak yer arayışında.

Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatında incelemeler yaptı. İncelemeleri sırasında yetkililerden bilgiler de alan Çiğdem Karaaslan, hastanenin 900 yatak kapasitesi bulunacağını ifade etti ve hastanenin 2023'te açılacağını belirtti.

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte değişiklik!

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, turizm tesis alanı kullanımları için maksimum yatak kapasitesi belirlenmesi esas olacak.

Rize'de şehir hastanesi, deniz dolgusu üzerinde inşa edilecek!

Rize'de inşa edilmesi planlanan şehir hastanesinin, ödenek yetersizliği sebebiyle inşaatı yarım kalan yat limanı sahasında yapılacağı duyuruldu. 300 dönümlük deniz dolgusu üzerinde inşa edilecek hastanenin, 800 yatak kapasitesi bulunacak... 

Atatürk Havalimanı hastane inşaatında bazı bloklar tamamlandı!

Atatürk Havalimanı Hastanesi'nin yapımı hız kesmeden sürüyor. Hastane tamamlandığında 1.000 yatak kapasitesi ile hizmete açılacak.

Tunceli'de çadır kamp konseptli otel açıldı!

Türkiye'nin ilk çadır kamp konseptli oteli Tunceli'de açıldı. 5 dönümlük alan üzerinde kurulan otelin 31 oda ve 61 yatak kapasitesi var.

İstanbul'daki şehir hastaneleri ne zaman açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastanelerinin yapımı devam ediyor. İstanbul'da şehir hastaneleri projesi kapsamında açılacak olan hastaneler tarihi kenti dünyanın sağlık başkenti yapacak. Hastanelerin açılmasıyla İstanbul'da yatak kapasitesi 50 bine ulaşacak.

2021 sonuna yurt yatak kapasitesi 881 bin 409'a ulaşacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2021 sonuna yurt yatak kapasitesinin 881 bin 409’a ulaşmasını hedeflediklerini vurguladı...

Yaktaş, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sağlık projelerinin zemin çözüm ortağı!

1.300 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü ünvanını alan Mersin Şehir Hastanesi’nden sonra 3.804 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyüğü ünvanını alacak olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi projesinde de sona gelindi. 

Eskişehir Şehir Hastanesi Ağustos'ta açılacak!

Eskişehir Şehir Hastanesi Ağustos'ta hizmete açılacak. 1081 yatak kapasitesi sahip olan hastanenin son hali görüntülendi...

Şehir hastanelerinde hedef 40 bin yatak kapasitesi!

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Isparta'da, şehir hastaneleri konulu çalıştay gerçekleşti. Çalıştayda konuşan Çalıştaya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, şehir hastanelerinde 40 bin yatak kapasitesi amaçladıklarını söyledi.

yurtlarda yatak kapasitesi Haberi

yurtlarda yatak kapasitesi

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), bu yıl sonuna kadar yapımı devam eden 39 yurt ve yeni kiralamalarla yatak kapasitesini 68 bin 9 kişi artırarak yurtlarda barınan öğrenci sayısını 453 bin 244’e çıkaracak.


Yurdu olmayan il kalmadı


KYK’nın 81 ilde, 162 ilçede ve 2 de KKTC’de olmak üzere 552 yurdu bulunuyor. Bu yurtlardan 277’sini kız, 175’ini erkek, 100’ünü de karma öğrenci yurdu oluşturuyor. 


Toplam  kişi kapasitesi 385 bin 235 olan yurtlarda, 244 bin 630 kız, 140 bin 605 erkek öğrenci barınıyor. Bu kapasiteye ek olarak 2015 sonuna kadar 39 yeni yurt devreye girecek.


Bu yurtlara 2016 yılında 69, 2017'de 43, 2018'de de  23 yurt olmak üzere 174 yurt daha ilave edilecek. Yurtların, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu...