29 / 03 / 2024

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi yenileme

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi yenileme

Elazığ'ın Keban ilçesindeki 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor.

Yusuf Ziya Öztabak kimdir?

Yusuf Ziya Öztabak, AKP Yalova Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki, Yusuf Ziya Öztabak kimdir? Yusuf Ziya Öztabak, bugüne kadar hangi işlerde hizmet verdi?

Elazığ'da 223 yıllık külliye restore ediliyor!

Elazığ’ın Keban ilçesinde yer alan 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi yeniden hayat bulunuyor. İlçe Müftü Vekili Serkan Cihangir, külliyede restorasyonun yanı sıra çevre düzenlemesi de yapılacağını söyledi.

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor!

Elazığ'ın Keban ilçesindeki 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor.

Elazığ Yusuf Ziya Paşa Camisi restore edilecek!

Elazığ'ın Keban ilçesinde 1794 yılında ibadete açılan ve bugüne kadar kesintisiz hizmet veren tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edilecek.

Yusuf Ziya Yılmaz kent estetiği için destek istedi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kaçak yapılaşmalara her zaman karşı olduklarını belirtti ve “Kent estetiği için gösterdiğimiz çabalarda müteahhitlerinde bir desteği olsun istiyoruz” dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Biz kaçak ev değil yazlık yıktık!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a dünya mirasına girmeye aday olan Allah'ın bahşettiği bir cennetin istila edilmesine hiç bir zaman müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Yusuf Ziya Yılmaz'dan OMÜ'ye tramvay müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kredi taleplerinin İller Bankası yönetim kurulundan geçtiğini, tramvayı 2018 sonuna doğru üniversiteye çıkaracaklarını dile getirdi.

Yusuf Ziya Yılmaz'dan Çarşamba'ya yatırım müjdeleri!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Samsun Valiliği tarafından Çarşamba’da düzenlenen muhtarlarla buluşma programında ilçe için planlanan büyük yatırımların müjdesini verdi.

Yusuf Ziya Yılmaz'dan Gülsan Sanayi Sitesi açıklaması!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; “Gülsan Sanayi Sitesi’ni 2 sene sonra göremeyeceksiniz” dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun'a ikinci üniversite kurulmalı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'daki ikinci üniversitenin Çarşamba’ya, üçüncünün de Bafra’ya kurulmasını istediklerini belirtti...

Yusuf Ziya Yılmaz'dan OMÜ'ye raylı sistem müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde müjdeyi verdi; “2 yıl içinde raylı sistemi buraya çıkaracağız.” dedi

Yusuf Ziya Yılmaz'dan Samsun'a raylı sistem müjdesi!

AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın düzenlediği 70. Danışma Meclisi’nde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistem müjdesi verdi.

Van Kara Yusuf Paşa Camii kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor!

Van'ın Erçiş ilçesinde kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşüm birinci etap çalışmalarına eski Kara Yusuf Paşa Camisi'nin yıkımıyla sürdürülüyor.

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi yenileme Haberi

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi yenileme

Elazığ'ın Keban ilçesindeki 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor. İlçede 1794 yılında ibadete açılan ve günümüze kadar kesintisiz hizmet veren, bünyesinde aynı adı taşıyan cami, şadırvan ve kütüphanenin bulunduğu külliyenin restorasyonu Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yapılacak.


Çalışmalar nedeniyle ibadete kapatılan, Osmanlı mimarisinin gelişmiş örneklerinden olan külliyede çalışmaların gelecek yıl tamamlanması planlanıyor.


İlçe Müftü Vekili Serkan Cihangir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait külliyede restorasyonun yanı sıra çevre düzenlemesi de yapılacağını söyledi.


Külliyedeki eşyaların kiralanan bir binaya taşındığını ve cemaate burada hizmet verileceğini ifade eden Cihangir, restorasyonun tamamlanmasının ardından külliyenin yeniden hizmete açılacağını aktardı.


Yüklenici firma yetkilisi Aziz Şeviş, külliyenin 1794 yılında Yusuf Ziya Paşa tarafından yaptırıldığını belirtti.


Külliyenin restorasyonunun 2018 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiren Şeviş, cami, şadırvan, kütüphane...