23 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı açılış

Yusufeli Barajı açılış

Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatının derivasyon tüneli, düzenlenen törenle açıldı.

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 15 metre!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, Artvin'de yapımı devam eden Yusufeli Barajı'ndae inşaatın tamamlanması için 15 metre kaldığını belirtti.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 250 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 250 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 247 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 247 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nın inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı inşaatında sona gelindi. Yüzde 80'i tamamlanan barajın 2021'de açılması bekleniyor.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın şantiyesinde 4 bin 500 işçiye yaşam alanı hazırlandı!

Artvin Yusufeli Barajı’nda, çalışmalar hızla sürüyor. Koronavirüs salgını önlemlerinin en üst seviyede uygulandığı şantiyeye giriş çıkışlar kapatılırken, 4 bin 500 işçinin konaklaması için yaşam alanları hazırlandı...

Yusufeli Barajı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Açıldığında Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinin dörtte üçü tamamlandı.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 72'si tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli barajı, tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı unvanını alacak. Yusufeli barajının yüzde 72'si tamamlandı...

Yusufeli Barajı açılış Haberi

Yusufeli Barajı açılış

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının başlayabilmesi için Çoruh Nehri'nin derivasyon tüneline aktarılması amacıyla Yusufeli su kavuşumu mevkisinde düzenlenen törende konuşan Vali Kemal Cirit, Çoruh Nehri'ne gerdanlıklar takmaya devam ettiklerini belirtti.


Türkiye'nin HES enerji üretim potansiyelinin toplamda 71 milyar kilovatsaat olduğuna değinen Cirit, "Çoruh Havzası'ndaki üretim potansiyeli ise yaklaşık 16 milyar kilovatsaattır. Çoruh Havzası ülkemizin HES enerji potansiyelinin yaklaşık yüzde 21'ini karşılamaktadır. Artvin'deki projeler tamamlandığında ülkemizde üretilen toplam elektriğin yüzde 6'sı, hidroelektrik santral enerjisinin ise yüzde 18'i Artvin'den karşılanmış olacak. Bu, Çoruh Havzası'nın stratejik önemini bir kez daha ortaya koymaktadır" dedi.


Yusufeli Barajı gibi devasa bir yapıyı Türk müteahhitlik firmalarının yaptığına dikkati çeken Vali Cirit, "Müteahhitlik alanında Çin'den sonra dünya ikincisiyiz. Türk mühendisliği harikalar yaratmaya devam ediyor. Bugün bu baraj, sınıfının dünyada...