23 / 04 / 2024

Yuvacık Barajı HES projesi başlama tarihi

Yuvacık Barajı HES projesi başlama tarihi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2013'te hizmete girmesi gerekirken bir türlü tamamlanamayan Yuvacık Barajındaki HES projesini ziyaret etti.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çetin Barajı Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Başiskele Belediyesi'nden 52.4 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiide yer alan 14 arsayı ihale ile satıyor. İhale 10-11-12 Aralık 2018 tarihinde yapılacak..

Başiskele'de 52.1 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Yuvacık ve Kullar mevkiide yer alan 14 arsa ihale ile satışa sunuyor. İhale 8 Ekim'de gerçekleşecek..

Başiskele'de 51.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiideki 15 arsasını ihale ile satışa sunuyor. Arsaların ihalesi 26 Haziran'da gerçekleşecek...

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

ÖİB Menzelet ve Kılavuzlu HES'i 15 milyon TL'ye özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Menzelet ve Kılavuzlu HES'i özelleştiriyor. İhale 15 milyon TL geçici teminat bedeli ile yapılacak.

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Kocaeli Manar Yuvacık Konutları satışa çıktı!

Kocaeli'de hayata geçirilen Manar Yuvacık projesi özellikleriyle göz kamaştırıyor. Proje, ‘Yeşilin ortasındaki cennet’ sloganıyla satışa çıktı.

Yuvacık Barajı HES projesi başlama tarihi Haberi

Yuvacık Barajı HES projesi başlama tarihi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2013'te hizmete girmesi gerekirken bir türlü tamamlanamayan Yuvacık Barajındaki HES projesini ziyaret etti. Karaosmanoğlu, "Ölü bir enerji kaynağını ortaya çıkararak, milli ekonomiye geri kazandırıyoruz. Açığa çıkardığımız ölü enerji toplumumuza kentimize ve kurumumuza fayda olarak geri dönecektir" dedi. 


6 MİLYON TL ZARAR 

Ancak Karaosmanoğlu'nun ziyaret ettiği tesis, teslim tarihinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bir türlü bitirilemedi. İhaleyi alan Enerji Bakanlığı'na bağlı TEMSAN Elektromekanik isimli firma, 201 3 yılında teslim etmesi gereken HES projesini 2 yıl geciktirince, Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 6 milyon TL zarara uğradı. Zararın nasıl tazmin edileceği konusundaki belirsizlik sürüyor. 


2011'DE İHALE YAPILMIŞTI 

Yuvacık Barajı'yla Kullar İçme Suyu Arıtma İstasyonu arasında kurulan tünel tipi HES'in, barajdan gelen suyun debisini kullanarak yılda 14 milyon kilovvatt saat elektrik...