18 / 04 / 2024

Yüzüncü Yıl Üniversitesi adres

Yüzüncü Yıl Üniversitesi adres

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde tüm binaları hasar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), üç yılda yapılan 250 milyon liralık yatırımla yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin binalarının çatıları yenilenecek!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Muhtelif Binalarda Çatı Sökümü ve Yeni Çatı Yapım İşi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı tarafından 26 Eylül'de ihaleye çıkıyor.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarım yeniden başrolde olacak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ilk kadın yönetim kurulu üyesi olan Işınsu Kestelli, tarımın yeniden yıldız olacağını belirterek, “Değişen dünya düzeni, artan nüfus ve talep Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarımı yeniden zirveye taşıyacak” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 10 adet işletmeyi kiraya verecek!

Mülkiyeti Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne ait olan 10 adet işletme için kiralama ihalesi düzenleniyor. İşte detaylar...

İzmir Teras Gökyüzü projesi 2017 yılında tamamlanacak!

1991 yılında kurulan, inşaat, sanayi, enerji ve dış ticaret alanlarında hizmet veren Uzunyayla Group, İzmir’deki üçüncü projesi Teras Gökyüzü ile yeni bir yaşam tarzı oluşturdu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde inşaat ne durumda?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projeye toplamda 90 milyon TL gibi bir harcamanın yapılacağını belirterek, bunların bitimi ile YYÜ’nün Türkiye’nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kampüs binası hızla yükseliyor!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 5 büyük projeye toplamda 90 milyon TL gibi bir harcamanın yapılacağını belirterek, bunların bitimi ile YYÜ'nün Türkiye'nin en güzel kampüsü olarak anılacağını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ne durumda?

Van'da 2011'de meydana gelen depremde ağır hasar gördüğü için yıktırılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin eksikliği, fakültelerde oluşturulan modern kütüphanelerle aşılmaya çalışılıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ruhsatına kavuştu!

Rektör Battal, YYÜ’nün ilk kurulduğu yıllarda Erzurum Atatürk Üniversitesi adına tapulu olan tüm arazilerin tapularını YYÜ adına çevirdiklerinin müjdesini vererek, Türkiye’nin imar parselli en büyük tapularından birini elde etmiş olduklarını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne kütüphane ve yemekhane inşa edilecek!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) kütüphane ve yemekhane binasının temeli törenle atıldı. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde verilen kokteyl ile program son buldu.

Emlak Konut yıl sonuna kadar 12 bin bağımsız bölüm satmayı hedefliyor!

Yılın ilk 4 ayında 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştiren Emlak Konut GYO, yatırımlarına 2015 yılında da hızla devam edecek. Şirket, yıl sonunda 12 bin bağımsız bölüm karşılığında 6.7 milyar TL civarında ciro elde etmeyi hedefliyor

Emlak Konut yılın ilk 4 ayında 2.882 bağımsız bölüm sattı!

Yılın ilk 4 ayında 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştiren Emlak Konut GYO, kaliteli ve güvenilir yatırım olanakları sağlamayı sürdürüyor. Emlak Konut GYO, Anadolu’ya açılma politikasını ise Başkent Ankara üzerinden sürdürüyor.

1999 yılında dar gelirlilerin ev sahibi olması imkansız hale gelmiş!

1999 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan bir rapor, Türkiye'de dar ve sabit gelirlilerin peşin parayla ve kooperatif aracılığıyla ev sahibi olmasının imkansız hale geldiğini ortaya koymuş.

1999 yılında çarpık kentleşmeye çözüm bulunmuş!

1999 yılında düzenlenen ''Metropoliten Bölgelerde Yerleşim Yerleri'' konulu panelde çarpık kentleşmeye karşı alınacak önlemler tartışılmış. Panelde, gecekondu ve kaçak yapılaşma sorununun uydukentler aracılığı ile çözümlenmesi fikrinde birleşilmiş.

1998 yılında Türkiye'nin en yüksek kulesi Beylikdüzü'nde yükseliyormuş!

1998 yılında Türkiye'nin en yüksek kulesi Beylikdüzü'nde yükseliyormuş. Tamamlandığında 236 metreye ulaşacak olan kule, dünyanın 10'uncu en yüksek kulesi olacakmış ve 30 milyon dolara mal olacakmış.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi adres Haberi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi adres

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde tüm binaları hasar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), üç yılda yapılan 250 milyon liralık yatırımla yoluna emin adımlarla devam ediyor.


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti üzerine doğumunun 100. yılı anısına 1982'de Van Gölü sahilinde kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi, kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerde en fazla hasar gören kurumların başında yer aldı.


Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Zeve yerleşkesindeki tüm binaları hasar gören üniversitede, YYÜ Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığındaki senatonun aldığı karar ile kısa süreli bir aranın ardından eğitime kaldığı yerden devam edildi.


Çetin geçen kış döneminde hasarlı binalara giremeyen akademisyen ve öğrenciler, oluşturulan konteynerlerde hem eğitimlerine devam etti hem de barınma ihtiyaçlarını karşıladı.


Eğitimin konteynerde devam ettiği günlerde...