19 / 04 / 2024

Zafer Çarşısı

Zafer Çarşısı

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Ankara Zafer Çarşısı hizmete açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek hizmete açılan Zafer Çarşısı, eski günlerine yeniden kavuşuyor.

Tarihi Siptilli Çarşısı açıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından restore edildikten sonra çoğunluğu kadın girişimcilere tahsis edilen Tarihi Siptilli Çarşısı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tarsus Siptilli Çarşısı'nın restorasyonu tamamlandı!

Tarsus Belediyesi tarafından restore edilen Siptilli Çarşısı bugün açılıyor. Reşadiye Mahallesi Altından Geçme civarında bulunan Siptilli Çarşısı açılışıyla Tarsus Belediyesi 12’nci hizmetini gerçekleştirmiş olacak.

Manisa Osmanlı Çarşısı Projesi'nde çalışmalar başlıyor!

Şehzadeler Belediyesi Mart ayı belediye meclis toplantısında Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni çevresinin Tarihi Osmanlı Çarşısı olarak düzenlenmesi için sunulan teklifi oy birliğiyle kabul etti.

Batman Üniversitesi'ndeki Vadi Park Çarşısı Projesi tamamlandı!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsündeki ‘Vadi Park çarşısı’ tamamlandı. Market, yemekhane, lokanta ve öğrencilerin rahatlıkla alış-veriş yapabileceği park çarşının açılmasıyla kampüs alanındaki yaklaşık 7 bin öğrenci rahat bir nefes alacak.

Fesih Bingöl'den Sanayi Çarşısı açıklaması!

Sanayi Çarşısı'nda 'planın içi boş' tartışmalarını değerlendiren Bingöl: "Konut, ticaret ve yeşil alanların planda gösterildiğini farz edelim. Mülk sahibi, Belediyeye "Benim yerim ticaret alanı, şunu vermediğiniz zaman kabul etmiyorum" diyebilir." dedi.

Volkan Doğan: Sanayi Çarşısı'ndaki dönüşüme karşı değiliz!

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Doğan, Sanayi Çarşısıyla ilgili dönüşüme karşı olmadıklarını belirterek, "Dönüşümün hakkaniyet çerçevesinde ve esnafımızın mağdur olmayacağı şekilde olmasından yanayız. Biz bu bölgede yaşanan belirsizliğe karşıyız" dedi.

Eskişehir Sanayi Çarşısı için sessiz mi kalınıyor?

Eskişehir'de bir aydan beri önemli bir konu tartışması var. Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışılıyor. Sanayi Çarşısının dönüşümü ile ilgili esas konuşması, görüş belirtmesi gerekenler sessiz kalıyor?

Eskişehir Sanayi Çarşısı'nın dönüşümü ertelendi!

Milli İrade Gazetesi'nin yazarlarından Bülent Özyazıcı bugükü yazısında Eskişehir Sanayi Çarşısı dönüşüm projesinin ertelenmesinden bahsetti. İşte Bülent Özyazıcı'nın o yazısı..

Eskişehir Sanayi Çarşısı kaldırılacak mı?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, EMKO'da esnafla buluştu. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı'nı kaldıracaklarını ifade etti. Toplantıya, Oto Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç da katıldı.

Kazım Kurt: Küçük Sanayi Çarşısı kaldırılacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı’nı kaldıracaklarını ve yılmayacaklarını söyledi.

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yenileniyor!

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Zafer Çarşısı Haberi

Zafer Çarşısı

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme çalışmaları sırasında Çarşı, depreme dayanıklı hale getirildi, dekoratif aydınlatma üniteleriyle donatıldı, zeminler mermerle döşendi. 

Havalandırma, klima, kamera, seslendirme ve yangın sistemlerinin yenilendiği Çarşı'nın girişine yürüyen merpen yapıldı. Engelliler için de engelli rampaları ve asansörleri monte edildi. 


DEV SERGİ SALONU HAZIR


Geçmiş dönemlerde birçok sanatçının veya kurumun eserlerinin sergilendiği sergi salonu da büyütülerek yenilendi. Yönetim birimiyle birlikte 1060 metrekare dev alandan oluşan sergi salonu, önümüzdeki günlerde yeniden organizasyonlara ve renkli sergilere ev sahipliği yapacak. Mescit, tuvaletler ve kafeterya bölümlerinin bulunduğu Zafer Çarşısı'nın dışarıdaki kısmı da düzenlenerek, 3 bin 750 metrekarelik bir meydan kazanıldı. Kitabevlerinin, kırtasiyelerin yoğunlukta olduğu Zafer Çarşısı'nda 45 dükkan bulunuyor. Kitapçıların yanı sıra tuhafiyecilerin ve ayakkabıcıların faaliyet gösterdiği Çarşı'da yağlı boya ve...