20 / 04 / 2024

Zaha Hadide RIBA mimarlık madalyası

Zaha Hadide RIBA mimarlık madalyası

Irak asıllı İngiliz çağdaş mimar Zaha Hadid, İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü RIBA tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Hadid son yıllarda İstanbul için de tasarımlar yapmıştı.

GEMSS, Londra Mimarlık Festivali'nde RIBA’da sergilenecek!

Türkiye’nin yaratıcı genç mimarlarının katılımı için açık çağrı yapılan GEMSS, 1-30 Haziran 2020 tarihleri arasında Londra Mimarlık Festivali kapsamında RIBA’da sergilenecek.

Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı! 

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

Gayrimenkul sektörünün yıldızları ödül gecesinde buluştu!

Emlak sektörünün Antalya’da uzun yıllardır lokomotifi konumunda olan Realty World Riba Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık markası 2018'in yıldızlarına ödüllerini Akra Otel’de gerçekleştirilen özel bir davetle verdi.

Herkes mimar olabilir diyorum, mimarlar kızıyor!

Berlin’deki Yahudi Müzesi ve New York’taki Dünya Ticaret Merkezi ana planıyla tanınan efsane mimar Daniel Libeskind’i Londra RIBA’da izliyorum. Bakın efsane mimar neler anlatıyor?

2018’in en iyi mimarlık projeleri belli oldu!

RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü, bu alandaki en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. İşte RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü 2018’de kazanan ve dereceye giren o yapılar...

İzaha Davet uygulaması Eylül'de başlıyor!

Geçen yıl ağustos ayında çıkan bir yasa (6728 sayılı) ile yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla vergi yasaları da dahil olmak üzere birçok yasada değişiklikler yapılmıştı. Bir de Vergi Usul Kanunu’na “İzaha Davet” düzenlemesi eklenmişti. Yeni uygulama 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak.

İşte deha mimar Zaha Hadid'in sırrı!

Mimarinin temeli olan bütünlük anlayışına karşı çıkan Hadid, binaların dış cephesini yüzey oyunlarıyla kaydırdı. Yeni bir akım başlattı.

RIBA Uluslararası Ödülü için 30 bina açıklandı!

Birleşik Krallık Mimarlar Enstitüsü (RIBA - The Royal Institute of British Architects), ilk uluslararası mimarlık yarışması olan RIBA Uluslararası Ödülü için yarışacak 30 binayı açıkladı.

Mimar Chris Bosse 39.Yapı Fuarı–Turkeybuild İstanbul’da!

39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, RIBA Ödüllü Mimar Chris Bosse’yi “Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi”nde yapı profesyonelleriyle buluşturuyor.

Zaha Hadid'in Kartal dönüşüm projesi hayata geçirilecek mi?

Zaha Hadid'in hazırladığı Kartal'da 550 hektar alanı kapsayan proje, geçen yıl 303 hektara düşürülerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. Ancak bu proje Hadid'in çizdiği planlardan farklı olacak.

Zaha Hadid'in 10 mimari eseri!

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gelin birbirinden güzel ve sanat ile yoğrulmuş bu eserlere yakından göz atalım.

Zaha Hadid vefat etti!

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, 65 yaşında hayatını kaybetti. Hadid, İstanbul'un Kartal semtinin dönüşümüyle ilgili hazırladığı planlarla gündeme gelmişti.

Zaha Hadid'e RIBA mimarlık madalyası!

Irak asıllı İngiliz çağdaş mimar Zaha Hadid, İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü RIBA tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Hadid son yıllarda İstanbul için de tasarımlar yapmıştı.

Zaha Hadide RIBA mimarlık madalyası Haberi

Zaha Hadide RIBA mimarlık madalyası

Irak asıllı İngiliz çağdaş mimar Zaha Hadid, İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü RIBA tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. 


Eserleri arasında Bakû'daki Haydar Aliyev Merkezi, Londra'daki Aquatics Merkezi ve Roma MAXX3 müzesi gibi çalışmalar olan mimar Hadid, 'hakkıyla kazandığı bu ödülü alan ilk kadın olduğu için' son derece onur duyduğunu ifade etti. Hadid daha önce de RİBA'nın Stirling ödülünü iki kez almıştı. Hadid son yıllarda İstanbul için tasarladığı müze projeleriyle de konuşulan bir...