19 / 04 / 2024

Zararlı kimyasalların yönetimi 2014

Zararlı kimyasalların yönetimi 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülkemizde üretilen ve ya ithal edilen bütün zararlı kimyasallar ile ilgili envanter oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. Zararlı kimyasalların yönetiminde yeni dönem başlıyor.

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı mecliste!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı TBMM'de!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak ve emlak yönetimi mezunlarının atamaları meclis gündeminde!

Emlak ve emlak yönetimi mezunlarının atamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yön Gayrimenkul Ve Tesis Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Yön Gayrimenkul Ve Tesis Yönetimi Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Emintaş Emlak İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

10 maddede site yönetimi kararlarının bağlayıcılığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetimi kararlarının bağlayıcılığı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

GYODER Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri semineri bugün!

GYODER'in Gayrimenkulde Etkin Yönetim: Mülk ve Tesis Yönetimi Sorunlarına Çözüm Önerileri başlıklı çözüm platformu bugün saat 14:00'te gerçekleşiyor.

Renkgrup Emlak Danışmanlığı Site Yönetimi Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renkgrup Emlak Danışmanlığı Site Yönetimi Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Kekeç tarafından kuruldu.

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fouad Jamıl ve Pıerre Robert  Roger Romaın ortaklığında kuruldu. 

Zararlı kimyasalların yönetimi 2014 Haberi

Zararlı kimyasalların yönetimi 2014

Bakanlık, zararlı olarak sınıflandırılan bir kimyasalı üreten veya ithal eden firmalardan, Haziran 2014 itibarı ile zararlı kimyasal maddelere ilişkin sınıflandırma ve etiket bilgilerini online.cevre.gov.tr adresinden almaya başladı. Bakanlık bu kapsamda Haziran 2015’e kadar 3 bin adet sınıflandırma ve etiketleme bildirimi yapılmasını bekliyor. 2015 yılında bu kimyasalların zararlılık bilgilerinin olduğu envanter listesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinden halkın erişimine açılacak. Bakanlık, bu uygulama ile her aşamada kimyasala maruz kalan kişilerin ve çevrenin korunmasını amaçlıyor.


Kimyasalların insan ve çevreye olabilecek zararları yönünden sınıflandırılmasına ve etiketlenmesine ilişkin kurallar, “Maddelerin Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik” (SEA Yönetmeliği) ile belirleniyor.


SEA Yönetmeliği, kimyasal üreticileri ve ithalatçılarına, kimyasallarının zararlı olup olmadıklarını tespit etmek ve zararlı olması durumunda ise buna uygun bir etiket ve ambalaj ile...