17 / 04 / 2024

zenginler servet vergisi 2021

zenginler servet vergisi 2021

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs salgını sırasında zenginleşenlere 'servet vergisi' uygulanmasını tavsiye etti.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

Dolardaki yükselişle servetlerine servet kattılar! İşte listenin birinci sırasındaki zenginler

Dünyada yaşanan pandemi ve savaş süreci geniş halk kitlelerinin hayatlarını alt üst ederken zenginler yine "krizi fırsata çevirdi" ve servetlerine servet kattı. Yapılan araştırmaya göre dünyada dolar milyonerlerinin sayısı arttı. İşte detaylar...

Milyonerlerden 'Bizden servet vergisi alın' çağrısı!

Dünya çapında 100'ü geçkin milyoner ve milyarderden meydana gelen "Vatansever Milyonerler" grubu, zenginlere servet vergisi getirilmesini talep etti. Böylece, dünya çapında 2,3 milyar insanın yoksulluktan kurtarılabileceğine dikkat çekildi.

Almanya'da her gence karşılıksız 280 bin lira!

Almanya'da 18 yaşına girecek olan her gence 20 bin Euro'luk destek verilmesi için düğmeye basıldı. Verilecek paranın kaynağının da veraset vergisi veya servet vergisi ile finanse edilmesi hedefleniyor. 

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Servet GYO'dan ilk 3 ayda 33 milyon TL'lik satış!

Servet GYO'nun 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 dönemi gelir tablosu 2021 yılı 1. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi yayınlandı.

Koronavirüs zenginlerine servet vergisi önerisi!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs salgını sırasında zenginleşenlere 'servet vergisi' uygulanmasını tavsiye etti.

Milyarderlere servet vergisi mi geliyor?

ABD'de milyarderler için yüzde 3'lük servet vergisi tasarısı kongreye sunuldu. Tasarıda, Kovid-19 salgını yılı olan 2020'de servetlerini 598 milyar dolar artıran en zengin 100 Amerikalının 78 milyar dolar servet vergisi ödemesi planlanıyor...

Servet GYO 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi!

Servet GYO tarafından Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurumlar vergisi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

Değerli konut vergisinde dikkat edilmesi gerekenler!

Değerli Konut Vergisi, belli sayıda mükellefi ilgilendirmesi açısından kuşkusuz önemli bir servet vergisi. Peki biz hangi yılın vergisini veriyoruz? 2021 yılı için hangi sınırı ve tarifeyi dikkate alacağız? İşte detaylar...

Taşınmaz vergilemesinde yeni yıl tarifesi!

Taşınmazlar üzerinden alınan iki servet vergisi var. Biri emlâk vergisi, diğeri değerli konutlar vergisi. Peki vergi oranları belli oldu mu? İşte taşınmaz vergisinde yeni yıl tarifesi...

Milyoner hesaplarına yüzde 1.5 vergi önerisi!

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, milyonerlerin hesaplarından kesilecek yüzde 1.5 servet vergisi ile milyonlarca vatandaşın derdinin hızlıca çözüleceğini vurguladı. Kozanoğlu, “Geniş servet vergisi yürürlüğe girdiğinde bu ödeme mahsup edilir” dedi.

Servet GYO'nun 2020 yılı 3. çeyrek gelir tablosu yayınlandı!

Servet GYO'nun 1 OCak 2020 30 Eylül 2020 Dönemi Gelir Tablosu 2020 yılı 3. dönem Kurumlar Vergisi Geçici Vergi Beyannamesi ekinde, bağlı bulunduğumuz vergi dairesi müdürlüğüne sunuldu, Bahse mevzu Gelir Tablosu Sermaye Piyasası Mevzuatı'na göre düzenlenmedi.

zenginler servet vergisi 2021 Haberi

zenginler servet vergisi 2021

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, hükümetlere koronavirüs salgını sırasında zenginleşenlere "dayanışma" ya da "servet vergisi" uygulanması tavsiyesinde bulundu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Guterres, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi Kalkınma Finansmanı Forumu'nda yaptığı konuşmada, geçen sene dünyanın en zenginlerinin servetinde 5 trilyon dolarlık artış olduğuna vurgu yaptı.

Koronavirüs aşısına eşit erişim olmamasının ve aşı stokunun küresel maliyetinin 9 trilyon doları aşmasının tahmin edildiğini dile getiren Guterres, salgınla mücadele ile küresel krizin engellenmesi için birlik ve dayanışma yapılmasının altını çizdi. 

Guterres, hükümetlere pandemi sırasında zenginleşenlere "dayanışma" ya da "servet vergisi" uygulamasını gözden geçirmeyi tavsiye etti. 

Antonio Guterres ayrıca, G20 ülkelerinin yoksul ülkelerin borçlarını bu yıl sonuna kadar ertelemesinden memnuniyet duyduğunu fakat bu ertelemenin 2022'yi de kapsayacak şekilde daha...