24 / 04 / 2024

Dolardaki yükselişle servetlerine servet kattılar! İşte listenin birinci sırasındaki zenginler

Dolardaki yükselişle servetlerine servet kattılar! İşte listenin birinci sırasındaki zenginler

Dünyada yaşanan pandemi ve savaş süreci geniş halk kitlelerinin hayatlarını alt üst ederken zenginler yine "krizi fırsata çevirdi" ve servetlerine servet kattı. Yapılan araştırmaya göre dünyada dolar milyonerlerinin sayısı arttı. İşte detaylar...



Dünyada yaşanan salgın ve savaş süreci milyonlarca insanın hayatında önemli değişimlere neden oldu. İşsizlik arttı, yaşam şartları yükselen enflasyon nedeniyle zorlaştı, alım gücü düştü. 

Tüm bunlara rağmen dünyada varlık sahibi zenginlerin sayıları ve servetlerinde artış yaşandı.

Dünyada dolar milyonerlerinin sayısı geçen yıl artış gösterdi. Zenginlerin varlıkları bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak 86 trilyon dolar ile rekor düzeye çıktı.

En fazla zengine sahip ülkeler sırasıyla ABD, Japonya, Almanya ve Çin oldu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön