24 / 04 / 2024

zeytinburnu bina tahliyeler

zeytinburnu bina tahliyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda yıkılma riski sebebiyle daha önce boşaltılan 5 katlı binanın çökmesinden sonra çevrede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sonucu 4 binanın daha tahliye edildiğini açıkladı.

Zeytinburnu'nda 3 katlı bina satılıyor! İhalesi 17 Ağustos'ta! 

Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi'nde yer alan 3 katlı yapıyı satıyor. İşte ayrıntılar...

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Zeytinburnu'nda çöken binanın etrafındaki 4 bina tahliye edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda yıkılma riski sebebiyle daha önce boşaltılan 5 katlı binanın çökmesinden sonra çevrede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sonucu 4 binanın daha tahliye edildiğini açıkladı.

Zeytinburnu'nda 5 katlı bina çöktü!

İstanbul Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde yer alan 5 katlı boş bina çöktü...

Zeytinburnu'nda çatlakları olan 4 katlı bina boşaltıldı!

İstanbul Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi 104’üncü sokak bulunan 4 katlı bir binada çatlaklar oluşması sebebiyle bina tahliye edildi.

Zeytinburnu-Ataköy sahil hattındaki konut projeleri!

Zeytinburnu - Ataköy sahil hattında 60 yeni bina yükseliyor. İşte o projeler...

Zeytinburnu'nda bina çökmesiyle ilgili soruşturma!

Zeytinburnu'nda 13 Ocak'ta 2 kişinin ölümü 17 kişinin yaralanmasına neden olan bina çökmesine ilişkin bilirkişi raporu açıklandı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yetkilileri ve site yönetim kurulu üyelerinin sorumlu olduklarını açıkladı.

Zeytinburnu’nda yıkılan bina konut ve ticaret alanı oldu!

Zeytinburnu’nda, geçen yıl riskli yapı olduğu gerekçesiyle boşaltılan bina kendiliğinden çökmüştü. Binanın bulunduğu alan kentsel dönüşüm kapsamında “Yoğunluklu Konut alanından”, “Ticaret ve Konut alanına” alındı.

Zeytinburnu'nda yıkılan bina TBMM gündeminde!

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde yıkılan bir bina ile Rize'de deniz dolgusuyla oluşturulan alanlarda bulunan binalarla ilgili risk tespitine ve alınacak önlemler meclis gündemine taşındı..

Zeytinburnu'nda yıkılan bina raporlu çıktı!

Zeytinburnu’nda iki kişiye mezar olan bina için 2009’da Prof. Dr. Semih Tezcan tarafından ‘göçer’ nitelikli bulunduğu, güçlendirilmesi ya da yıkılması yönünde rapor verildiği ortaya çıktı

Zeytinburnu'nda bina çöktü: 2 yaralı!

Zeytinburnu'nda bina çöktü. Boş olduğu belirtilen 6 katlı binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi yaralandı.

Zeytinburnu'nda 10,1 milyon TL'ye satılık bina!

İstanbul Zeytinburnu Gökalp Mahallesi'nde yer alan bina niteliğindeki taşınmaz 10.102.400,00 TL'ye Bakırköy 18. İcra Dairesi tarafından satışa sunuluyor.

Zeytinburnu halkından dönüşüm çalışmalarına isyan!

Zeytinburnu İlçesi Sümer Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm için bina yıkıntılarının oluşturulduğu alanın çöplüğe dönmesine isyan etti. Mahalleli aylardır çöp, moloz ve toz içinde yaşıyor.

zeytinburnu bina tahliyeler Haberi

zeytinburnu bina tahliyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde yıkılma riski sebebiyle daha önce boşaltılmış olarak 5 katlı binanın çökmesiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Anadolu Ajansı'da yer alan habere göre, Sümer Mahallesi'nde çöken bina sebebiyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Olayın ardından Bakanlık ekiplerimiz, bina çevresinde hasar tespit çalışmalarını başlatmış olup, çöken binanın çevresindeki 4 bina da tahliye edilmiştir." dedi.

Bakan Murat Kurum, şunları dile getirdi:

"Can kaybı yaşanmaması tesellimiz oldu ancak İstanbul'daki bu olay, binalarımızı güçlendirmenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımıza çağrımız, binalarınızın risk durumunun tespiti için mutlaka başvurunuzu yapın. Bakanlık olarak kentsel dönüşümde vatandaşlarımıza kira, taşınma yardımı ve kredi desteği sağlıyoruz....