19 / 04 / 2024

Zeytinburnu'nda çöken binanın etrafındaki 4 bina tahliye edildi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın etrafındaki 4 bina tahliye edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda yıkılma riski sebebiyle daha önce boşaltılan 5 katlı binanın çökmesinden sonra çevrede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sonucu 4 binanın daha tahliye edildiğini açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde yıkılma riski sebebiyle daha önce boşaltılmış olarak 5 katlı binanın çökmesiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Zeytinburnu nda çöken binanın etrafındaki 4 bina tahliye edildi!

Anadolu Ajansı'da yer alan habere göre, Sümer Mahallesi'nde çöken bina sebebiyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Olayın ardından Bakanlık ekiplerimiz, bina çevresinde hasar tespit çalışmalarını başlatmış olup, çöken binanın çevresindeki 4 bina da tahliye edilmiştir." dedi.

Zeytinburnu nda çöken binanın etrafındaki 4 bina tahliye edildi!

Bakan Murat Kurum, şunları dile getirdi:

"Can kaybı yaşanmaması tesellimiz oldu ancak İstanbul'daki bu olay, binalarımızı güçlendirmenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımıza çağrımız, binalarınızın risk durumunun tespiti için mutlaka başvurunuzu yapın. Bakanlık olarak kentsel dönüşümde vatandaşlarımıza kira, taşınma yardımı ve kredi desteği sağlıyoruz. Kentsel dönüşüm seferberliğine omuz veren belediyelerimizle, vatandaşlarımızla şehirlerimizi afetlere, depremlere karşı hazır hale getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz."

 

Zeytinburnu'nda 5 katlı bina çöktü!


Geri Dön