28 / 03 / 2024

Zigana Tüneli projesinde süreç durdu

Zigana Tüneli projesinde süreç durdu

Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekim 2014 açıkladığı Zigana Tüneli projesinde süreç durdu. Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Zigana Dagı'nda yapımı planlanan lünel projesi için yapılan ihale sonucu iptal edildi.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı. 

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!

tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 74'lük kısmı tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 67'si tamamlandı! 

Tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan, Yeni Zigana Tüneli'nde inşaat çalışmalarının yüzde 67'si gerçekleştirildi...

Zigana Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 65'i tamam! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Turhan, "Zigana Tüneli tamamlandığında 22 kilometrelik olan kesim 8 kilometre kısalmasıyla 14 kilometreye düşüyor" dedi ve zaman tasarrufu ile kesintisiz ulaşıma dikkat çekti...

Zigana Tüneli projesinde süreç durdu Haberi

Zigana Tüneli projesinde süreç durdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekim 2014 açıkladığı Zigana Tüneli projesinde süreç durdu. Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Zigana Dagı'nda yapımı planlanan lünel projesi için yapılan ihale sonucu iptal edildi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs 2015'de yapılan ihaleyi Cengiz İnşaat kazanmış ve 28 Temmuz'da sözleşme imzalanmıştı. Ancak ihaleye katılan şirket sürece itiraz etti ve Kamu İhale Kurumuna şikayette bulundu. Kamu ihale Kurumu itirazları red edince şikayetle bulunan şirketlerden Şcnbay Madencilik ve Özgün Yapı mahkemeye başvurdu. Kamu İhale Kurumu'na itirazda bulunan diğer şirketler İse Tekfen, Pers Yapı-Bergiz İnşaat, Albayrak Turizm, Aga Hnerji. Yse Yapı-İntckar Yapı-Metro Kmb. 


TEKRAR DEĞERLENDİRİLECEK 

Şenbay Madencilik ve özgün Yapı haksız yere ön yeterlilikten geçemediğini savunurken, mahkeme itirazları haklı buldu. Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin Temmuz ayında aldığı karar sonrası konuyu tekrar...