29 / 03 / 2024

Zonguldakta mahalle sakinleri yol kapadımı

Zonguldakta mahalle sakinleri yol kapadımı

Zonguldak'ta meydana gelen heyelan sonucu tedbir amacıyla evleri boşaltılan mahalle sakinleri, Zonguldak-Ankara karayolunu 4 saat süreyle ulaşıma kapattı.

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ordu’nun Aybastı sakinleri yeni konutlarını bekliyor!

Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 1.5 sene önce yaşanan heyelan nedeniyle birçok vatandaş evsiz kalmıştı. Evsiz kalan mahalle sakinleri TOKİ’nin gelecek yıl teslim edeceği evleri bekliyor.

Sarıyer'deki iki park baştan aşağı yenilendi!

Sarıyer Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Sarıdağ Davet Sokak ve Büyükdere Mühendis Şevket Sokak’ta baştan aşağı yenilenen parkların açılış kurdelesini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve mahalle sakinleri birlikte kesti.

Yıldırım Arabayatağı Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Arabayatağı Mahallesi’nde yapılması planlanan dönüşüm öncesinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Konya Uluırmak'taki dönüşümde son durum ne?

Uluırmak mahalle sakinleri kentsel dönüşüm çalışması yapılan mahallerinin çöplüğe döndüğünü iddia etti. Yıkılan evlerin hafriyatları kaldırılmadığı için tinercilerin uğrak yeri olduğunu iddia eden mahalleli temizlik istiyor.

İbrahim Karaosmanoğlu'ndan 2B toplantısı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Köşklüçeşme’deki 2B çalışma ofisinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi, firmaya yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Adıyaman Altınşehir'de yol yapımına tepki!

Adıyaman Altınşehir Mahallesi içerisinden geçen Bağdere yolunda yapılan çalışmaya mahalle sakinleri tepki gösterdi.

İzmit Doğan Mahallesi'ndeki inşaat tehlike saçıyor!

İzmit Doğan Mahallesi 8’inci ve 10’uncu Sokak sakinleri, yaklaşık 4 ay önce başlatılan inşaatın can güvenliklerini tehdit ettiğini ileri sürüyor. İnşaattan düşen parçaların evlerinin çatılarından içeri girdiğini söyleyen mahalle sakinleri, konuyu yetkililerin araştırmasını istiyor.

Hakkari Merzan'da yol protestosu!

Hakkari’nin Merzan Mahallesi’nde tahrip olan ve belediye tarafından yapılmayan yola mahalle sakinleri barikat kurup trafiğe kapattı.

Bursa Mescid-i Aksa Camii'nin temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi'nin Akpınar Mahallesi'nde yer tahsisinde bulunduğu Mescidi Aksa Camii'nin temeli atıldı. Cami derneği yöneticilerinden Ali Girgin, cami için yer tahsisi yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Eyüp Arakiye Cafer Ağa Camii ibadete açıldı!

Arakiye Cafer Ağa Camii, Başkan Remzi Aydın'ın girişimleriyle gerçekleştirilen restorasyonun ardından ibadete açıldı. Açılış sonrası Başkan Remzi Aydın cami cemaati, mahalle sakinleri ve esnafla bayramlaştı.

Antalya Büyükşehir'den Kepez Santral'deki dönüşüm için açıklama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Santral ve Kepez Mahalleleri'nin 30 yıldır çözülemeyen tapu sorununu mahalle sakinleri ile birlikte çözeceği sözünün verildiği hatırlatıldı.

Zonguldakta mahalle sakinleri yol kapadımı Haberi

Zonguldakta mahalle sakinleri yol kapadımı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde iki gün önce meydana gelen heyelanın ardından tedbir amacıyla evleri boşaltılan mahalle sakinleri, Zonguldak-Ankara karayolunu ulaşıma kapatarak eylem yaptı. 


Karşıyaka Mahallesi Nizamlar mevkisinde meydana gelen toprak kayması sonrasında evlerini tahliye eden mahalle sakinleri, iki gündür konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını ileri sürerek, karayolunu Çomaklar Köprüsü kavşağında ulaşıma kapattı. 


Kavşakta önlem alan polis ve jandarma ekipleri, Ankara yönüne giden sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi. 


Devrek Kaymakamı Yakup Güney ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, eylemcileri ikna etmeye çalıştı. 


Kaymakam Güney, Karşıyaka Mahallesi'nde bir afet yaşandığını ve 3 gündür bölgede inceleme yaptıklarını söyledi. 


Önceliklerinin heyelan bölgesindeki evlerin boşaltılması olduğunu anlatan Güney, "Risk altında olan evleri ilk etapta tespit ettik. Orada tahliye edilen insanlarımız için kalacak yer ayarlandı. Hiçbir ailemiz dışarıda kalmayacak. 'Kalacak yerim yok'...