20 / 04 / 2024

zorlu enerji kızıldere jeotermal santrali belgeseli

zorlu enerji kızıldere jeotermal santrali belgeseli

Zorlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının Eylül ayında açılışı gerçekleşen 80 MW kurulu kapasiteye sahip Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgesel haline getirildiği bildirildi...

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Akdeniz tarafından kuruldu.

Türk Telekom, Kızılay ve bakanlıklarda 6 bin ve 10 bin lira maaşla çalışacak KPSS'siz personel alımı başladı!

Türk Telekom, Kızılay, Ticaret Bakanlığı, bankalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, personel alım ilanı yayımladı. Çalışmak isteyen kişilere 6 bin ve 10 bin lira arası maaş verilecek! Peki, hangi ilanlar var? Başvuru nasıl yapılır? Koşullar nelerdir? İşte tüm detayla

Yatırım Varlık Kiralama'nın Zorlu Enerji 2. tertip ihraç belgesi! 

Yatırım Varlık Kiralama tarafından Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 450 milyon TL kira sertifikalarının 2. tertip ihraç belgesi yayınlandı...

Zorlu Enerji'nin kira sertifikasının 4.kupon faizi yüzde 5,5394!

Katılım Varlık Kiralama tarafından, Zorlu Enerji'nin 200 milyon 100 bin TL tutarlı kira sertifikasının 4.kupon ödeme dönemine ilişkin kâr payı oranı yüzde 5,5394 olarak kesinleştirildi...

Kızılcakaya Ges Enerji Elektrik Üretim İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılcakaya Ges Enerji Elektrik Üretim İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmet Sancıoğlu tarafından kuruldu. 

Hüseyin Başaran Fikirtepe'deki projesine kızının adını vermişti!

Gıda, inşaat, enerji ve finans alanında faaliyetleri bulunan holding Başaran Holding, Fikirtepe'deki Mina Towers projesine kızının adını vermişti.

Zorlu Enerji'den Pakistan'a güneş parkı!

Zorlu Enerji'nin Pakistan'da yapacağı 100 megavatlık solar park yatırımı için Lahor kentinde imza töreni düzenlendi.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Akfen Holding'in yatırımlarına 200 milyon dolarlık öz kaynak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, enerji sektöründeki yenilenebilir enerji yatırımları için EBRD ve IFC ile sözleşme imzaladı. ''Ortaklık kapsamında sağlanacak 200 milyon dolarlık öz kaynağı projelerimiz ile önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz projelerde kullanacağız''dedi.

Çorum Kargı Kızılırmak HES açıldı!

Statkraft'ın Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali'nin açılışında konuşan Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını belirtti.

Zorlu Enerji elektrikte 1600 MW’ye koşuyor!

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, elektrikteki 1061 MW’lik mevcut kurulu gücü 2018’de 1600 MW’ye yükseltmeyi hedeflediklerini, santral ve kömür sahası özelleştirmelerine de katılacaklarını söyledi

Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı.

zorlu enerji kızıldere jeotermal santrali belgeseli Haberi

zorlu enerji kızıldere jeotermal santrali belgeseli


Türkiye'nin ilk ve en büyük, dünyanın ise sayılı jeotermal santrallerinden olan Denizli Sarayköy'deki Kızıldere Jeotermal Santrali'nin öyküsü belgesel haline getirildi.


Zorlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının Eylül ayında açılışı gerçekleşen 80 MW kurulu kapasiteye sahip Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgesel haline getirildiği bildirildi.


"Enerji: Yarının Şeytan Üçgeni-Yerkürenin Enerjisi: Jeotermal" isimli belgeselde, yeryüzünün derinliklerinden gelen enerji kaynağı jeotermalin 12 bin yıllık yolculuğu, enerjinin önemi, giderek azalan enerji kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması anlatıldığı bildirilen açıklamada, Kızıldere Jeotermal Santrali'nin yapımının da röportajlarla aktarıldığı belirtildi.


Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, belgeselle ilgili görüşlerini dile getirdiği açıklamada, Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamak için sürdürülebilir kaynakların kullanımına önem veren bir kurum olduklarını bildirdi.


Kaynaklar arasında jeotermal enerjinin ayrı bir stratejik önem taşıdığını vurgulayan...