26 / 04 / 2024

Zorlu Enerji Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgeselini hazırladı!

Zorlu Enerji Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgeselini hazırladı!

Zorlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının Eylül ayında açılışı gerçekleşen 80 MW kurulu kapasiteye sahip Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgesel haline getirildiği bildirildi...




Türkiye'nin ilk ve en büyük, dünyanın ise sayılı jeotermal santrallerinden olan Denizli Sarayköy'deki Kızıldere Jeotermal Santrali'nin öyküsü belgesel haline getirildi.


Zorlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının Eylül ayında açılışı gerçekleşen 80 MW kurulu kapasiteye sahip Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgesel haline getirildiği bildirildi.


"Enerji: Yarının Şeytan Üçgeni-Yerkürenin Enerjisi: Jeotermal" isimli belgeselde, yeryüzünün derinliklerinden gelen enerji kaynağı jeotermalin 12 bin yıllık yolculuğu, enerjinin önemi, giderek azalan enerji kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması anlatıldığı bildirilen açıklamada, Kızıldere Jeotermal Santrali'nin yapımının da röportajlarla aktarıldığı belirtildi.


Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, belgeselle ilgili görüşlerini dile getirdiği açıklamada, Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamak için sürdürülebilir kaynakların kullanımına önem veren bir kurum olduklarını bildirdi.


Kaynaklar arasında jeotermal enerjinin ayrı bir stratejik önem taşıdığını vurgulayan Ak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


"Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı büyük jeotermal santrallerinden birine imzamızı atmış olmanın gururunu taşıyoruz. Bu değerli projeyi ve jeotermalin Kızıldere santralimizde enerjiye dönüşmesinin büyülü hikayesini bir belgesel haline dönüştürmek istedik. İnanıyoruz ki Kızıldere Jeotermal Santralimizin hikayesi tüm izleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkartacak. 12 ay süren fizibilite çalışmaları, 26 ay süren ve 2 bin 800 metre derinliğe ulaşan 20 adet kuyu sondajı, 600 kişilik bir ekibin, 20 ay geceli gündüzlü çalışması, en ileri teknoloji ürünü sistem ve donanım ile Zorlu Enerji Grubu'nun 20 yıllık bilgi ve birikimi neticesinde, Türkiye'nin jeotermal alanındaki en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltma konusunda en büyük etkenlerden biri olan jeotermal enerjiye yatırım yapmak, bizim için Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmakla eşdeğer."


AA


Geri Dön