29 / 03 / 2024

denizli zorlu kızıldere santrali nerede

denizli zorlu kızıldere santrali nerede

Zorlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının Eylül ayında açılışı gerçekleşen 80 MW kurulu kapasiteye sahip Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgesel haline getirildiği bildirildi...

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Denizli Çivril-Kızılcasöğüt’e modern alt yapı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Çivril’in Kızılcasöğüt Mahallesi'nde alt yapı atağı başlattı. Proje ile atıksu hattı olmayan Kızılcasöğüt Mahallesi’ne 40.000 metre kanalizasyon hattı döşenecek.

Denizli'nin 3 ilçesine kız öğrenci yurdu yapılıyor!

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Denizli'nin Acıpayam, Çameli ve Çivril ilçelerinde, ortaöğretimdeki kız öğrencilerinin barınmaları için yaptırılan yurt binası inşaatına başlandı. Vali Şükrü Kocatepe, Acıpayam'a giderek inceleme yaptı; bilgi aldı.

Denizli Kızılcasöğüt’ün altyapısı değiştirildi!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Çivril ilçesinin Kızılcasöğüt Mahallesi’nde başlattığı altyapı çalışması tamamlandı. Toplam bin 500 metrelik kanalizasyon hattı yenilendi.

Kızılcabölük Spor Tesisi hizmete açıldı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Kızılcabölüklülere söz verdiği Kızılcabölük Spor Tesisi hizmete açıldı, açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Geleceğimizi inşa etmeye devam ediyoruz” dedi.

Denizli Kızılcabölük Spor Tesisi inşaatı sürüyor!

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Kızılcabölükspor’un tesislerinin yapımı devam ediyor. Proje kapsamında, tesisin soyunma odaları, tribün, kafeterya, sosyal tesis ve çevre düzenlemesi gibi eksiklikler tamamlanıyor.

Denizli Kızılcabölük Spor Tesisleri'nin temeli atıldı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli programı kapsamında Tavas ilçesinin Kızılcabölük Mahallesi'nde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Kızılcabölük Spor Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı.

Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Enerji Kızıldere 3 Jeotermal projesi ön lisansını aldı.

Zorlu Enerji Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgeselini hazırladı!

Zorlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının Eylül ayında açılışı gerçekleşen 80 MW kurulu kapasiteye sahip Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgesel haline getirildiği bildirildi...

Kibritçi Kız Müzikali Zorlu Center PSM'de sahneleniyor!

2003 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 500 bin çocuğu tiyatroyla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, bu sezon yeni oyunu “Kibritçi Kız Müzikali” ile Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’ne konuk oluyor...

Zorlu Kızıldere 2 jeotermal santrali çalışmaya başladı!

Zorlu Enerji tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Kızıldere 2 jeotermal santrali 31 Ekim 2013 yani dün itibarı ile çalışmaya başladı...

Denizli Belediyesi 1.150 metrekarelik arsayı Kızılay’a bağışladı!

Denizli Belediyesi, Çakmak mahallesinde yer alan bin 150 metrekarelik arsasını hizmet binası yapılmak üzere Kızılay’a bağışladı. Her geçen gün çıtasını yükselten Kızılay, Denizli'de de oldukça başarılı çalışmalar yapıyor.

Kızıldere II jeotermal santrali açılışı yapıldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Kızıldere II jeotermal santralinin 29 Eylül 2013 Pazar günü açılışı yapıldı...

denizli zorlu kızıldere santrali nerede Haberi

denizli zorlu kızıldere santrali nerede


Türkiye'nin ilk ve en büyük, dünyanın ise sayılı jeotermal santrallerinden olan Denizli Sarayköy'deki Kızıldere Jeotermal Santrali'nin öyküsü belgesel haline getirildi.


Zorlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılının Eylül ayında açılışı gerçekleşen 80 MW kurulu kapasiteye sahip Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali Kızıldere Jeotermal Santrali'nin belgesel haline getirildiği bildirildi.


"Enerji: Yarının Şeytan Üçgeni-Yerkürenin Enerjisi: Jeotermal" isimli belgeselde, yeryüzünün derinliklerinden gelen enerji kaynağı jeotermalin 12 bin yıllık yolculuğu, enerjinin önemi, giderek azalan enerji kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması anlatıldığı bildirilen açıklamada, Kızıldere Jeotermal Santrali'nin yapımının da röportajlarla aktarıldığı belirtildi.


Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, belgeselle ilgili görüşlerini dile getirdiği açıklamada, Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamak için sürdürülebilir kaynakların kullanımına önem veren bir kurum olduklarını bildirdi.


Kaynaklar arasında jeotermal enerjinin ayrı bir stratejik önem taşıdığını vurgulayan...