19 / 04 / 2024

Güneş enerjisi alt yapı maliyetlerini düşürür!

Güneş enerjisi alt yapı maliyetlerini düşürür!

Türkiye'nin en fazla güneş gören ili Muğla; güneş enerjisinden aynı oranda yararlanamıyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, güneş enerjisinden yararlanmanın alt yapı maliyetlerini düşürdüğünü belirtti.



Güneş enerjisi yatırımlarında Türkiye'deki en iyi 5 bölgeden biri olan turizm kenti Muğla'nın yeşil ve yenilenebilir enerjiden daha fazla yararlanması konusu tartışıldı. “Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Konusunda Fırsatlar Çalıştayı”nda konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, enerji kaynaklarının öneminin giderek arttığını, güneş ve rüzgar enerjisinin de büyük önem kazandığını ifade etti. Karakuş, güneş enerjisinden yararlanmak üzere geliştirilen teknolojilerin, hem güneş enerjisinden yararlanma miktarını artırdığını hem de alt yapı maliyetlerini düşürdüğünü belirtti.


GÜNEŞTE İLK BEŞTEYİZ


Karakuş, “Yükselen verimiyle kısa zamanda talep görür hale gelen güneş enerjisi, aynı zamanda çevreye duyarlı bir enerji kaynağı olarak da ilgi çekici hale gelmiştir. Ülkemizde güneş enerjisinden yararlanma bilinci geliştikçe, daha çevreci ve ekonomik bir kaynak da değerlendirilmiş olacaktır” dedi.


T-Dinamik Enerji Genel Müdürü Mustafa Tırıs da en fazla güneş enerjisine sahip il Muğla iken en fazla güneş enerjisi yatırımlarının Kayseri'de yapıldığına dikkati çekti. Tırıs, Muğla'nın güneş enerjisine daha çok sahip çıkması gerektiğini belirtti.



Yeni Şafak


Geri Dön