26 / 04 / 2024

Günlerdir merak edilen sorunun yanıtı geldi! Doktor ve hemşirelerin zamlı maaşları kaç para olacak?

Günlerdir merak edilen sorunun yanıtı geldi! Doktor ve hemşirelerin zamlı maaşları kaç para olacak?

TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklamaları, sağlık sektöründe de görev yapan doktor ve hemşirelerin de ne kadar maaş alacağını ortaya çıkardı. Peki bu açıklamaların ardından, 2023 yılında hemşireler ne kadar maaş alacak, doktorların maaş



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklamaları, kamuda görev yapan personelin maaşları belli oldu. Bununla birlikte, sağlık sektöründe görev yapan doktor ve hemşirelerin de ne kadar maaş alacağı ortaya çıktı.

Günlerdir merak edilen sorunun yanıtı geldi! Doktor ve hemşirelerin zamlı maaşları kaç para olacak?

Kamuda çalışan binlerce personelin günlerdir merakla beklediği veriler ve açıklamalar bugün geldi. 2023 senesinin Ocak ayından geçerli olmak üzere doktar, hemşire, ebe ve teknisyenlerin maaş zammı belirlendi.

Bugün açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayına ait enflasyon verilerine göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 15.4, memur maaşları ve Emekli Sandığı emeklilerinin aylıklarına da yüzde 16,5 oranında enflasyon farkı verileceği ortaya çıkmıştı

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacaklarını bildirdi.

Bu açıklamaların ardından kamu görev yapan her meslek grubuna ait çalışanlar, yeni yılda maaşlarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı.

Peki açıklanan bu bilgilerden sonra sağlık çalışanı personel yeni yılda ne kadar maaş alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön