25 / 04 / 2024

Günübirlik evlerde denetim sektörü rahatlattı!

Günübirlik evlerde denetim sektörü rahatlattı!

Seçkin Emlak Sahibi Seçkin Çoroğlu, konut sektöründeki beklentileri ve ev kiralamalarında kimlik bildirim zorunluluğu uygulamasının getirilmesini değerlendirdi.



Seçkin Emlak Sahibi Seçkin Çoroğlu, emlak ve konut sektöründeki beklentilerden bahsetti. Çoroğlu, ev kiralamalarında kimlik bildirim zorunluluğu uygulamasının önemini anlattı. 


Emlak sektörünün yeniden hareketleneceğini belirten Çoroğlu, "2017'nin, 2016 yılından farklı geçeceğine inanmıyorum. Ülkede yaşanan referandum sürecinden ötürü belli bir durgunluk yaşanıyordu ve bu süreci de atlattıktan sonra, piyasaların yeniden canlanmaya başladığını görüyoruz. Canlılık inşallah, yaz döneminde de devam eder. Geçen yıl sektör çok kötü durumdaydı ancak, her yıl olduğu gibi bu yılda ümidimizi kaybetmiş değiliz. 2017 yılından da, umutluyuz. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.


Emlak sektöründe ev kiralamaların değiştiğini vurgulayan Çoroğlu, "678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, günübirlik ev kiralayanlara da kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. Yapılan düzenleme uyarınca kanunun ilgili maddesinde yer verilen özel veya resmi her türlü konaklama tesisine, tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutma, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirme zorunluluğu getirildi. Eğer gerekli bildirimlerin yapılmaması durumunda 10 bin lira cezanın verilmesi söz konusudur'' dedi.


Çoroğlu, uygulamanın emlak sektörü açısından etkisini ise şu sözleri ile değerlendirdi: "Kimlik bildirim zorunluluğu uygulamasının getirilmesi ve denetimlerin artırılacak olması bizleri son derece mutlu ediyor. En azından bölgemize gelecek insanların daha rahat şekilde tatil yapmaları sağlanmış olacak. Evlerde konaklayacak kişilerin herhangi bir sıkıntılarının olup-olmadığı belirlenmiş olacak. Böylece, insanlar rahat ve güvenli bir tatil yapmış olacaklar." 



Son Haber


Geri Dön