18 / 04 / 2024

Günübirlik kiralanan evlere sıkı denetim!

Günübirlik kiralanan evlere sıkı denetim!

Günübirlik kiralanan evlere ilk 10 ayda 22 bin 212 denetim gerçekleştirildi. Denetimler sonucunda, 29 milyon 911 bin 836 lira idari para cezası kesildi.



İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gelen şikayetler, internet siteleri ve sosyal medya taramalarıyla ihbarlar doğrultusunda yasayı ihlal edip günübirlik kiralanan evlere baskınlar düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Valilik bünyesinde oluşturulan, koordinasyonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan, 39 ilçenin kaymakamlık ve belediyelerinin katılımıyla oluşturulan denetim komisyonu, 2018 yılının ilk 10 ayında, 22 bin 212 günübirlik kiralanan evlere denetim gerçekleştirdi.

Yasalara aykırı işlem yaptığı tespit edilen evlere 29 milyon 911 bin 836 lira idari para cezası kesildi.

Ocak-Ekim döneminde en çok denetim, Esenyurt, Sarıyer, Fatih, Bakırköy ve Tuzla ilçelerinde yapıldı.

- "Denetimleri her geçen gün daha kapsamlı bir hale getiriyoruz"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, konu hakkında yaptığı açıklamada, sıklıkla gerçekleştirilen denetimlerin şehrin güvenliği için çok önemli olduğunu söyledi.

Turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinin artması ve birer gönüllü elçi olmalarına büyük önem verdiğini ifade eden Yılmaz, "İstanbul, ülkemizin en önde gelen, dünya ölçeğinde bir turizm beldesi. Dünyada hak ettiği yeri alması ve İstanbul ruhunun yaşatılması, doğru aktarılması büyük önem arz ediyor." diye konuştu.

Denetimin kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliğiyle yürütüldüğünü ve bu konuda herkese büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Valiliğimiz, emniyet ve yerel yönetim birimlerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu denetimlerin, pek çok faydası var. Öncelikle kent güvenliği sağlanıyor. Turistlerin daha kaliteli hizmet alması ve çeşitli olumsuzluklarla karşılaşmaları engelleniyor. Haksız kazanç sağlayanlar, cezalandırılarak vergi kaçakçılığının önüne geçiliyor. Bakanlığımızın desteğiyle İstanbul Valiliğimiz ile birlikte bu denetimleri her geçen gün daha kapsamlı bir hale getiriyoruz." 


Geri Dön