25 / 04 / 2024

Gürallar Grubu, Kütahya'da 750 milyon liralık fabrika kuruyor!

Gürallar Grubu, Kütahya'da 750 milyon liralık fabrika kuruyor!

4. Teşvik Bölgesi Kütahya'da cam ambalaj üretim fabrikası için toplam 750 milyon liralık yatırım yapacak olan grup, bin kişiye istihdam sağlayacak. Bu yıl soda üretimine de girecek



Kütahyalı Gürallar Grubu, ı milyar liralık yeni yatırıma hazırlanıyor. Başta turizm ve sofra camı olmak üzere 6 sektörde faaliyet gösteren Grup, bu yıl soda sektörüne de giriyor. Burdur'da soda dolum tesislerine 45 milyon liralık yatınm yapacak olan Gürallar, 4. Teşvik Bölgesi Kütahya'da ise toplam 750 milyon liralık yatmmla can ambalaj tesisi kuracak. Üst kullanım hakkını 50 yıllığına kiraladığı Malpler'de 150 milyon liraya otel kuracak olan Grup, burada 500 kişiye istihdam sağlayacak. 



ÇAY BARDAĞI PAZARI 450 MİLYON ADET 



Grup şirketlerinin 2014 yılı değerlendirmesi ve 2015 yılı yatınm planlan için basın mensupları ile bir araya gelen Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, 2014 yılında yüzde 30 büyüdüklerini söyledi. Yeni yatınmlara hazırlandıklarını açıklayan Güral, "Bu yıl cam ambalaj, maden suyu, otel ve restoran yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz" dedi. İlk olarak sofra camı markası LAV'ın dünyada altıncı sırada bulunduğunu söyleyen Güral, cam bardağı pazarının yıllık 450 milyon adet olduğunu söyledi. Türkiye'de 35 bin satış noktasmda satılan markanın 130 ülkeye ihraç edildiğini söyleyen Güral, "Ortadoğu bölgesi ve Mısır'a ağırlıklı ayaklı bardak satıyoruz. İran'a satışı inanılmaz" dedi. 2015'in önemli yatırımlarından birinin Gürallar Cam Ambalaj olduğunu belirten Argat, şunları söyledi: "Tesis, 4.Teşvik Bölgesi'ndeki Kütahya'da, yıllık 110 bin tonluk üretim kapasitesiyle bu ay faaliyete başlıyor. Fabrikamızda 200 cc'den 1500 cc'ye kadar farklı ebatlarda ambalaj üretebiliyoruz. Bu proje 3 fazdan oluşuyor. îlk fazda 350 kişiyi istihdam ediyoruz. Yatırım tamamlandığında 1000 kişinin üzerinde bir istihdam oluşacak. Projenin tamamı için 750 müyon TL'lik yatırım öngörüyoruz." Malpler'e otel açacak Turizmde Alibey Hotels and Resorts markasmı Malpler'e taşıyacaklannı açıklayan Esin Güral Argat, "Malpler'de yapılacak otellerin inşaatı sene içinde başlanacak. 2017 Mayıs'ta açılmasını planlıyoruz. Yatırım tutanıso müyon TL olacak ve 500 kişi istihdam edilecek" açıklamasında bulundu. Maden suyu pazarına da gireceklerini açıklayan Argat, "Burdur'da mineral açısından zengin bir kaynak bulduk. Nisanda yatınmına başlıyoruz"dedi.


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön