27 / 04 / 2024

Gürel Koşdemir: Kırklareli Kavaklı'ya arıtma tesisi inşa edilecek!

Gürel Koşdemir: Kırklareli Kavaklı'ya arıtma tesisi inşa edilecek!

Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir Kırklareli Kavaklı Beldesi'nde arıtma, kanalizasyon ve su şebeke hattı gibi önemli yatırımlar başlatılıyor. Kavaklı'da artık projeler sırasıyla hayata geçirilecek




Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir Kavaklı Beldesi'nde arıtma, kanalizasyon ve su şebeke hattı gibi önemli yatırımlar başlatılıyor. 

Uzun süredir alt yapı konusunda sıkıntıların yaşandığı Kavaklı'da artık projeler sırasıyla hayata geçirilecek. Geçmiş dönemden süregelen borçların zaman içerisinde büyüyerek uçuk rakamlara ulaşması ise belediyenin yatırım imkanlarını kısıtlıyor. 

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Gürel Koşdemir şunları söyledi "Belediye'nin geçmiş dönemde yaşanan bir kaza nedeniyle borçlanması ve bu borcun yüz otuz bin liradan altıyüzbin rakamına çıkması küçük bir belediye olduğumuzdan bizleri büyük oranda etkiledi. Bugün önceliğimiz bu borçtan kurtulmaktır. Bu işin çözümü ardından yatırımlarımızın başlaması için yoğun bir tempoyla görev başında olacağız. Yapacağımız yatırımların başında kanalizasyon, su şebeke hattı, arıtma ve yollarımız geliyor. Beldeyi hizmetlerimizle güzel yeni çehreye kavuşturacağız" dedi. 

Sözlerine devam eden Koşdemir şöyle konuştu "Belde için projelerimizi bir yandan devam ettiriyoruz. Alt yapı ve yol çalışmalarımız dışında dere projemiz, kolektör projemiz ve doğal gaz çalışmalarımızda yatırımlarımız arasında yer alıyor. Dere projemizin iki yüz seksen beş metresi Avrupa Birliği destekli olarak inşa edilirken diğer kısmı ise Devlet Su İşleri tarafından tamamlanacak. Arıtma tesisimiz ise yüzde elli hibe yolu ile desteklenecek. Bu proje çalışmalarımızda sürüyor. 

Sukap kapsamında gerçekleşecek olan yatırımlarla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor."Dedi. Doğal gaz konusuna da değinen Başkan Koşdemir bu çalışmaların tamamlanması ardından yolların düzenleneceğini de söyledi. 


Yurt Haber



Geri Dön