26 / 04 / 2024

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını ileri sürdü. 

KİPTAŞ tarafından Gürpınar Siteler'de kentsel dönüşüm yapılması için harekete geçilmişti. Ardından bölgede bir dönüşüm ofisi açıldı ve vatandaşlarla görüşmelere başlandı. Bazı hak sahipleri sözleşmelerdeki maddeleri uygun görmediği için imzalamayı kabul etmedi. 

Gürpınar daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

7 bloktan meydana gelen 260 konutluk sitede yaşayan kişiler, yürütmeyi durdurma kararının olmasına rağmen belediyeden konutlarını tahliye etmelerine ilişkin tebligat aldıklarını ileri sürdü. Sözleşmeye imza atmayan hak sahiplerinin evlerinden karot örneği alındığını ve bu şekilde riskli bina ilan edildiğini öne süren vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 

Gürpınar'da 4185 parseli kapsayan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, vatandaşlara 15 günde dairelerini boşaltmamaları halinde evlerinin satışa çıkarılacağına ilişkin tebligat gönderildiği de iddialar arasında yer alıyor. 

Gürpınar daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

Köşe dairelerin KİPTAŞ ve müteahhidin olacağını belirten Gürpınar sakinleri, evlerinin küçüldüğünü de dile getirdi. Proje kapsamında henüz çoğunluğun sağlanmadığını ileri süren vatandaşlar, “2/3 çoğunluğu sağladık, elektriği, suyu, doğalgazı keseceğiz, gelin sözleşmeyi imzalayın ve dairelerinizi boşaltın” dendiği iddialarını da gündeme getirdi. 

Beylikdüzü Gürpınar Dönüşüm Projesi'nin temeli 2022'de atılıyor!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön