24 / 04 / 2024

Gürsel Erol'dan Elazığ'a okul müjdesi!

Gürsel Erol'dan Elazığ'a okul müjdesi!

Elazığ’da 24 Ocak 2019'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören birçok okul yıkılmıştı. Kentte yaşanan okul sıkıntısını çözmek için CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un talebi üzerine CHP’li İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri kentte okul yaptırmaya karar verdi. 



2019’da Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören ve eğitim veremez duruma gelen okulların yıkılmasının ardından kentteki okul sorununu çözmek amacıyla CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un talebi üzerine CHP'li İstanbul ve  İzmir  Büyükşehir Belediyeleri kentte okul yaptıracak. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; Gürsel Erol, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıracağı okula İzmir'de PKK'lı teröristlerin saldırısını engelleyen ve çıkan çatışmada şehit olan trafik polisi Fethi Sekin'in isminin verileceğini dile getirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erol, şöyle konuştu:

– 24 Ocak 2020'de ilimizde meydana gelen 6,8 büyüklüğünde depremde ağır hasar gören birçok okul yıkılmıştı. Devletimiz öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için okul yapımına başlamış ve bazı okulları da hazır hale getirmiştir.  Ancak yapılan çalışmalara rağmen deprem sonrasında kentimizdeki okul sorunu hâlâ devam etmektedir.

– İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, öğrencilerimizin eğitim hayatlarında sorun yaşamamaları, evlatlarımızın mağdur olmamaları ve depremin ilimizdeki eğitim, öğretim üzerinde yarattığı olumsuz etkileri giderebilmek için İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Valiliğimizin uygun göreceği yerde tam donanımlı bir okul yapma kararı almıştır.

 Gürsel Erol dan Elazığ a okul müjdesi!

OKULA ŞEHİT FETHİ SEKİN’İN İSMİ VERİLECEK

– Yine İzmir Büyükşehir Belediyemiz de Valiliğimizin uygun göreceği bir yere İzmir’de PKK terör örgütünün saldırısını önleyen ve çıkan çatışmada şehit düşen kahraman polisimiz Fethi Sekin’in de anısını yaşatmak için şehidimizin adına okul yaptırmak için olur beklemektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e kentimize böylesine anlamlı katkı yapacakları için teşekkür ediyorum.

Umut Elazığ projesiyle 600 bin metrekarelik yeni yaşam alanı kurulacak!


Geri Dön