26 / 04 / 2024

Gürsel Tekin: ÇEK ve DMO arsaları da Fikirtepe'ye katılsın!

Gürsel Tekin: ÇEK ve DMO arsaları da Fikirtepe'ye katılsın!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesini ziyaret ederek Fikirtepeliler ile dönüşüm sürecini konuştu. Tekin, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Devlet Malzeme Ofis arazilerinin de dönüşüme katılması gerektiğini söyledi.




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kadıköy Salı Pazarı ziyaretinin ardından Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi uygulanacak mahallelere giderek buradaki vatandaşla kentsel dönüşümü konuştu. 


CHP Genel Sekreteri Tekin, "Çocuk Esirgeme Kurumu ve Devlet Malzeme Ofisi arazilerinin Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Alanına katıldığında büyük olasılıkla dönüşüme ilişkin soru işaretlerinin ortadan kalkacağını düşündüklerini" dile getirdi. 


Tekin, "Burada sosyal doku değişti, insanların mağduriyetleri arttı. Burada insanlar bir köy yaşamı içerisindeydi. Güvenlik sorunu ve sıkıntılar olmazdı. Suriye'den gelen yüzbinlerce vatandaşımız nerede boş yer varsa oralara sığındı. Onların yaratmış olduğu çok ciddi sıkıntıda var. Bonzai denilen uyuşturucu Türkiye'nin neredeyse her yerinde satılıyor. Herkesin haberi var ama bir tek bu ülkeyi yönetenlerin bonzaiden haberi yok. Bonzai ile ilgili soru önergesi verdim. Ne yapılması gerektiğini söyledim. Bugüne kadar soru önergeme bile cevap verilmedi. Bonzaiden ve uyuşturucudan dolayı binlerce insan mustarip oldu" diye konuştu.


Kentsel dönüşüm sürecini de eleştiren Tekin, şunları söyledi; 


"Kentsel dönüşümün sağlıklı oluşabilmesi için kamuya ait 2 arsa var onu mutlaka buraya dahil etmemiz lazım. Biri devlete ait olan Çocuk Esirgeme Kurumu diğeri ise yine devlete ait olan Devlet Malzeme Ofisi bunları buraya kattığımızda kentsel dönüşüm konusunda donatı alanları, yol, okul imkanları olacak. Bu dönüşebilir mi? dönüşemez mi? sıkıntıları da büyük olasılıkla ortadan kalkacak.


Yurttaş devlete güvenmeyecek mi? devlete güvenerek evinden taşınmış kirada oturuyor. Emekli maaşıyla kirasını bile ödeyemiyor. Hani televizyonlara çıkıp palavralar atıyordunuz. "Kimse mağdur olmayacak" diye. Gelin buradaki mağduriyeti görün. Sadece Fikirtepe değil. Sultan Mahallesi, Gaziosmanpaşa, Ümraniye İstanbul'da önümüzdeki günlerde 700-800 bin yurttaşımızın mağduriyeti olacak. Hiçbirinizin tapu güvencesi yok. Türkiye'de herkesin güvendiği 2 şey vardı. Biri sınav diğer tapuydu. Ama bugün tapuların hiçbir güvencesi yok. Kentsel dönüşüm yasasıyla tapular hükümetin iki dudağı arasında."


Geri Dön