20 / 04 / 2024

Güzelbahçe'de imar planında değişiklik mecliste!

Güzelbahçe'de imar planında değişiklik mecliste!

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde imar planında zeytinli tarla olan alanın spor alanı olarak değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mahir Polat, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde imar planında zeytinli tarla olan alanın spor alanı olarak değiştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Polat, ''İzmir ili, Güzelbahçe İlçesi, Yelki Mahallesi, 1379, 1380, 1381, 1384, 1385 ve 1386 parsellere yönelik Açık Spor Tesisi Alanı 1/5000 ve 1/10000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Uygulama İmar Planı Bakanlığınıza sunulmuştur. Bakanlık Makamının 01.11.2019 tarihli ve 256879 sayılı Olur'u ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylanmış ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyurulmuştur. Mevcut durumu itibariyle imar planlarında ''zeytinli tarla'' olan 45 dönümlük arazi ''spor alanı'' olarak değiştirilmiştir'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soruları:
1- Tarım arazisinin Go Kart pistine dönüştürülmesinin sebepleri nelerdir? Yapılacak bu pistle ilgili yeterli fizibilite çalışması yapılmış mıdır? 
2- Go Kart pisti söz konusu yöre için ihtiyaç mıdır? İhtiyaç ise yörede bu ihtiyacı karşılayacak ''zeytinli tarla'' vasfı taşımayan spor alanına uygun başka bir arazi yok mudur?
3- Tarım alanlarının azaldığı dönemde, böyle bir pistin yapılarak tarım alanlarının yok edilmesine hangi gerekçelerle izin verilmiştir?
4- Projenin hayata geçirilmesinde bölge halkının görüşü alınmış mıdır? Çevre halkının yaşayacağı ses ve gürültü kirliliği göz önünde bulundurulmuş mudur?
5- İzmir'de yapılaşmaya açılacak tarım arazileri var mıdır? Varsa hangileridir?


Geri Dön