19 / 04 / 2024

Vakıf GYO'dan Bedelsiz Pay Alma Kullanım Tarihleri açıklaması!

 Vakıf GYO'dan Bedelsiz Pay Alma Kullanım Tarihleri açıklaması!

Vakıf GYO, Bedelsiz Pay Alma Kullanım Tarihlerini açıkladı



Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş.'den yapılan Bedelsiz Pay Alma Kullanım Tarihleri açıklaması şöyle;


"Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL):300.000.000,00

Artırım Öncesi Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye (TL):100.000.000,00

Artırım Sonrası Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye (TL):105.000.000,00

Bedelsiz Artırım Tutarı (TL):5.000.000,00

    İç Kaynaklardan (TL):0

    Temettüden (TL):5.000.000,00

Bedelsiz Artırım Oranı (%):5,00

Bedelsiz Pay Alma Hakkı Kullanım Başlangıç Tarihi:04.06.2012

Artırılan Sermayeyi Temsilen İhraç Edilen Paylar İlk Defa Hangi Hesap Dönemi Karından Yararlanacak?:2012


   EK AÇIKLAMALAR:

VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'DEN


ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER


ÇIKARILMIŞ SERMAYEMİZ TAMAMI TEMETTÜDEN KARŞILANMAK SURETİYLE 100.000.000TL'DEN 105.000.000 TL'YE ARTIRILMAKTADIR.


ARTIRILAN SERMAYEYİ TEMSİL EDEN PAYLAR SERMAYE PİYASASI KURULU'NCA 30.05.2012 TARİH VE GYO 93/595  SAYI İLE KAYDA ALINMIŞTIR. ANCAK KAYDA ALINMA, ORTAKLIĞIMIZIN VE PAYLARININ KURUL VEYA KAMUCA TEKEFFÜLÜ ANLAMINA GELMEZ 

 

 Ortaklarımızın artırılan 5.000.000 TL'lik sermayeyi temsil eden paylardan, sahip oldukları payların % 5'i oranında bedelsiz pay alma hakları bulunmaktadır.


 İhraç edilen paylar 2012 hesap dönemi itibariyle temettüye hak kazanmakta olup, kar elde edilmesi halinde ilk kez 2012 yılının karından temettü verilecektir.


Bedelsiz Pay Alma Hakkı Kullanım Esasları:


Payları Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) tarafından Sermaye Piyasası Mevzuatının kaydi sisteme ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde izlenmeye başlanan pay sahipleri (sahip oldukları paylar Borsa'da işlem gören pay sahipleri), bedelsiz paylarını Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kayden alacaklardır.


Sahip oldukları paylar kaydi sisteme ilişkin düzenlemeler çerçevesinde izlenmeyen Ortaklarımız, payların dağıtımına ilişkin ilanımızdan itibaren, ilanda belirtilen adreslere başvurarak sahip oldukları hisse senetlerinin 2011 yılı kar payı kuponu (sahip oldukları hisse senetleri ile birlikte) ibraz edecek ve sahip oldukları hisse senetlerinin (Hisse senetlerini teslim konusunda 31 Aralık 2007 tarihine kadar süreleri bulunan ortakların hisse senetlerini teslim etmeleri durumunda) ve bu sermaye artırımında alacakları payların tamamı, Şirket ve Vakıf Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. tarafından münferiden kendileri için MKK nezdinde açılan hesaplarına kaydedilecektir. Tüm ortaklarımızın sahip oldukları paylar, MKK nezdinde hak sahipleri bazında kayden izlenecek olup daha önce sahip oldukları hisse senetleri ile aynı haklara sahip olacaklardır. Bundan sonra yapılacak pay ihraçlarında fiziki olarak basılmış hisse senedi verilmeyecektir.

31 Aralık 2007 tarihine kadar teslim edilmeyen hisse senetlerine bağlı mali haklar, bu tarihten sonra MKK'da kayden izlenecek ve yönetime ilişkin haklar da MKK tarafından kullanılacaktır. Hak sahiplerinin 31 Aralık 2007 tarihinden sonra hisse senetlerini ilgili düzenlemelerdeki esaslara göre teslim etmeleri halinde, MKK'da kayden izlenmekte olan mali hakları hesaplarına aktarılacaktır.

Hak sahiplerince fiziken muhafazasına devam edilen kaydileştirilmemiş hisse senetleri, borsada işlem göremeyecektir. Bunların yeniden borsada işlem görebilmesi, kaydileştirilmeleri amacıyla teslim edilerek, MKK'da hak sahipliklerine ilişkin kayıtların oluşturulmasına bağlıdır.


Bedelsiz payları alma işlemi için süre sınırlaması yoktur.


Başvuru Yerleri ve Başvuru Tarihi:


Ortaklarımız bedelsiz pay alma haklarını Vakıf Yatırım Menkul Değerler Merkezi nezdinde 04/06/2012-18/06/2012 tarihleri arasında 15 gün süre ile kullanabileceklerdir.  Ayrıca ortaklarımızın bedelsiz pay alma haklarını Şirket merkezinde süre sınırlaması olmaksızın kullanma hakları bulunmaktadır.


İstanbul Merkez: Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Ebulula Cd. Parkmaya Sitesi F/2 A Blok Levent-İSTANBUL


Beyoğlu Acentesi: İstiklal Cd. No: 168 Beyoğlu-İSTANBUL 


Ankara  Şubesi  : Tunalı Hilmi Cd. No.: 75 Kavaklıdere-ANKARA


İzmir Acentesi : Fevzipaşa Bulvarı No.: 141 Kat 7 Basmane-İZMİR


ŞİRKET MERKEZİ:


VAKIF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 

Halaskargazi Caddesi Yasan İş Merkezi No: 243/6

OSMANBEY/ŞİŞLİ/İSTANBUL 


Payların Teslim Şekli:


Bu sermaye artırımında tüm ortaklarımızın sahip olacakları paylar Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, MKK nezdinde hak sahipleri bazında kayden izlenecektir."

Vakıf GYO SPK Sirküleri için tıklayın!

Emre Kulcanay / emlakkulisi.com



Geri Dön