24 / 04 / 2024

Hacizli tarım arazisi 10 yılda yüzde 160'dan fazla arttı

Hacizli tarım arazisi 10 yılda yüzde 160'dan fazla arttı

Tarımda son yıllarda artan tohum, akaryakıt, gübre ve diğer kalemlerdeki artışlar çiftçilerin üretim gücünü zayıflattı. Çiftçiler artan maliyetlerin altında borçlarını kapatmakta zorlanınca arazilere hacze düştü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir yılda hacze düşen arazi miktarını açıkladı.



ANKARA'DA NE KADAR HACİZLİ TARIM ARAZİSİ VAR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkent Ankara’daki hacizli tarım arazilerine ilişkin de açıklama yaptı. Bakanın açıklamalarına göre; 2012 yılında 970 bin 789 parseldeki tarım arazisi içerisinde hacizli parsel sayısı 54 bin 359. Ankara’daki toplam tarım arazilerinin yüzde 5,6'sı hacizli durumda. Ankara’daki hacizli tarım arazisinin oranı yüzde 126,85’lik artış gösterdi. 2021 yılı itibariyle 952 bin 18 parseldeki tarım arazisi içerisinde hacizli parsel sayısı 123 bin 385 oldu. Ankara’daki toplam tarım arazilerinin yüzde 12,9'u hacize uğradı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön