28 / 03 / 2024

Hadımköy-Büyükçekmece'deki altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Hadımköy-Büyükçekmece'deki altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Hadımköy trafiğini yüzde 30 oranında rahatlatacak olan ve Büyükçekmece Belediyesi'nin altyapı çalışmalarını tamamladığı yollarda sona gelindi.



Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımına başlanan 2 yeni yol, D-100 Karayolu ve Hadımköy gişeleri arasındaki trafik yoğunluğunu yüzde 30 oranında azaltması hedeflenirken çalışmalarda sona yaklaşıldı. 


Büyükçekmece Belediyesi altyapı çalışmalarını tamamladı 

Altyapı çalışması Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan Mehmet Yeşilgül Bulvarı'ndaki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yolların planlanan zamanda bitirileceğini açıkladı. Büyükçekmece ve Hadımköy gişeleri arasındaki mesafeyi 4 kilometre kısaltan ve Hadımköy trafiğini yüzde 30 oranında rahatlatacak olan 24'er metre genişliğinde 2 yol yapıldığını hatırlatan Başkan Akgün; "Bu yollardan bir tanesi Pelikan Hill Sitesi yanından gelip Mehmet Yeşilgül Bulvarı'ndan geçip Büyükçekmece'ye bağlanıyor. Diğer yol ise, Alkent Mahallesi ile Demir La Vida Yaşam Merkezi arasından başlıyor Tulip A Villan ve Göl Malikaneleri'nin önünden geçerek.

Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi önünden Büyükçekmece merkez bağlanıyor" dedi. 


"Başkan Topbaş'a teşekkür ediyorum" 

Her iki yolun altyapı çalışmasının Büyükçekmece Bclediyesi'nce tamamlandığını, yollardaki peyzaj ve aydınlatma işlerinin de yine Büyükçekmece Belediyesi'nce yapılacağını açıklayan Başkan Akgün; "Büyükşehir Belediyesi tarafından şu an asfaltlama işlemi yapılan 24 metre genişliğindeki Mehmet Yeşilgül Bulvarı, Hadımköy yolunu Büyükçekmece'ye bağlıyor. Alkent, Tulip A, Pelikan Hill gibi önemli yerleşim birimlerini de Büyükçekmece 'ye bağlıyor. Bu yolun bitimine yaklaşıyoruz. Yol bittiğinde vatandaşlarımız Hadımköy'den Büyükçekmece'ye 4 kilometre daha kısa mesafeden gelebilecekler. Daha emniyetli bir yol olacak ve Hadımköy yolunun yükünü de önemli ölçüde azaltacaktır. Yollarına asfalt kaplama işini Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş'tan istemiştim. Mehmet Yeşilgül Bulvarında asfaltlama çalışması büyük oranda tamamlandı. Başta vermiş olduğu destekten ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş'a ve asfaltlama çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. 



Yurthaber


Geri Dön