19 / 04 / 2024

Hadımköy'e 3 dev eser!

Hadımköy'e 3 dev eser!

İstanbul’un geleceği Arnavutköy de yapılan planlı çalışmalar ile şekil alma süreci hızla devam ediyor. Arnavutköy Belediyesi tarafında inşa edilen ve 6 bin metrekare büyüklüğü sahip kültür kampüsünün, temel atma töreni vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.




İstanbul’un geleceği Arnavutköy de yapılan planlı çalışmalar ile şekil alma süreci hızla devam ediyor. Arnavutköy Belediyesi tarafında inşa edilen ve 6 bin metrekare büyüklüğü sahip kültür kampüsünün, temel atma töreni vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Hadımköy Mahallesi’nde tarihi istasyonların bulunduğu alanda inşa edilecek 3 eser, kısa sürede tamamlanacak. 


Kültür ve Sanat Merkezi, Gençlik Merkezi ve Kütüphanenin yer alacağı kültür kampüsünün içerisinde tiyatro salonu ve konferans solunu da yer alacak.


Hadımköy Meydanı’nda düzenlenen törene; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Avukat Ercan Üner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, İlçe Müftüsü Bahri Şamat, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Bin Başı Faruk Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış töreninde konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Bugün özel bir gün. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılını kutluyoruz. Kadim medeniyetimiz zor şartlarda bir irade koydu ve bin yıllar süren tarihimize yeni bir devlet ile devam ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.


Hadımköy Meydan Projesi içerisinde yer ve 2. etap olarak çalışmamız, kültür merkezlerimiz ile devam ediyor diyen Başkan Baltacı: “ Bugün burada 3 dev eserimizin temelini atacağız. İçinde bulunduğumuz bu alan Arnavutköy Belediyemize, o dönem belediye başkanı olan kardeşimiz Ali Osman Çolak zamanında kazandırılmış. Daha sonra bu alan üzerinde ilçemize önemli bir merkez kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmamızın birkaç etap çalışması vardı. Bunlardan ilk etap çalışması olan tarihi tren istasyonlarının restorasyon çalışmasıydı. Bu alanda ki tarihi eserlerimizin çalışmaları, kimliğine uygun bir vaziyette restore edildi. Bu tarihi binalarımız daha önce projelendirdiğimiz kent müzemizi ve bir takım sosyal mekanları içerisinde barındırıyor. 2. etabımız ise kültür kampüsü dediğimiz toplamda 100 bin m2 lik bir alanı kapsayan projemizin devamı niteliğinde ki 3 kültür merkezimiz. Bunlardan bir tanesi 700 kişilik kültür merkezi, diğeri gençlerimize hizmet verecek olan Gençlik Merkezi ve  bir kütüphane inşa edilecek. 3 ayrı tesisimizin aynı anda temelini attık. Bu alanın 3. etap çalışması ise sosyal donatı alanlarının yer alacağı kent meydanı çalışmasıdır. Şuan ki Pazar alanına inşa edilecek, meydanımızın çalışmasını yakın zamanda başlatacağız. Bu 100 bin m2 lik alanın tüm çalışmaları bittiği zaman Hadımköy’ün kalbi olacağını söylemek isterim” diye konuştu.


Hadımköy’e yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Baltacı: “ Şuan Eşkinoz Dersi’nin yanında yapılan yaklaşık 30 bin m2 alana sahip Hadımbaba Parkımızda sosyal tesisi ile birlikte tamamlandı.  TOKİ  konutlarının bulunduğu alanda 5 bin 500 m2 büyüklüğünde Kapalı Pazar alanımızın inşaatı başladı. Kapalı Pazar alanı dışında spor tesisi, kurban alanı ve oto park alanı olarak da hizmet verecek. Hadımköy Kapalı Pazar alanımız ise Meydan projemiz içerisinde yer alan şuan ki Pazar alanın yer alacak” diye belirtti.


Protokol konuşmalarından sonra Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Müftüsü Bahri Şamat, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Avukat Ercan Üner, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Bin Başı Faruk Kılıç ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in butona basasıyla kültür merkezlerinin temeli atıldı.



Arnavutköy Belediyesi



Geri Dön