18 / 04 / 2024

Hakan Tartan: Konak Pier'in kapanmasını istemiyorum!

Hakan Tartan: Konak Pier'in kapanmasını istemiyorum!

Konak Pier’deki işyeri sahipleri ve çalışanlar, ruhsat sorunu nedeniyle bir kez daha mühürlenme korkusu yaşarken sorunun çözümü için elinden geleni yapacağını söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Orayı ben de çok seviyorum” dedi




İzmir'deki tanınmış AVM'lerinin başında gelen Konak Pier'deki ruhsat sorununa 12 yıldır bir çözüm bulunamazken,  İzmir  İdare Mahkemesi tarafından ruhsatsız faaliyet gösteren bütün işletmelerin kapatılması yönünde karar alındı. 

İşyerlerinin mühürleneceği endişesiyle yıllardır diken üstünde yaşadıklarını belirten işletmeciler ve çalışanlar sorunun çözümü için Konak Belediyesi'nden ruhsat istiyor. Mühürlenme endişesiyle AVM'deki pekçok dükkan sahibi şimdiden işyerlerini başka yerlere taşırken Konak Pier'in kapanmaması için her türlü girişimde bulunacağını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, "Orayı çok seviyorum ve kapanmasını ben de istemiyorum" dedi.


2002'de restore edildi

Paris'teki Eyfel Kulesi'nin mimarı Gustave Eiffel tarafından yaklaşık 160 yıl önce iskeleti yapılan ve alışveriş merkezi olarak 2002 yılında 100 milyon lira masrafla restore edilerek hizmete açılan Konak Pier'deki ruhsat sorunu halen çözülemedi. Bakanlıktan imar planı onayı olmayan alışveriş merkezinin içerisindeki işletmeler, 2002 yılında açılmasına rağmen aynı yıl Konak Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatıldı. 2003 yılında ise ruhsatsız olmasına rağmen yeniden hizmete açılan Konak Pier'deki bu sorun o günden bugüne kadar devam etti. 


Dükkanlar boşaltılıyor

O dönem işyerleri mühürlenen işletme sahipleri, mühürlenmeyen diğer işyerlerinin de aynı durumda olduğunu ve kendilerine haksızlık yapıldığını gerekçe göstererek mahkemeye başvurdu. Konunun yargıya taşınmasıyla birlikte Konak Pier yeniden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 12 yıldır halledilemeyen sorun için İzmir İdare Mahkemesi benzer durumdaki ruhsatsız faaliyet gösteren bütün işletmelerin kapanması yönünde yeniden karar aldı. Henüz herhangi bir işyerine mühürleme yapılmazken yaşananlardan endişe duyan işletme sahipleri birer birer dükkanlarını boşaltmaya başladı. 

Hafta sonu olmasına rağmen neredeyse bomboş olan Konak Pier'deki 10'dan fazla dükkan kapalı. Konak Pier'in gerek tarihi yapısı gerekse turistlerin uğrak yeri olması nedeniyle kentin önemli alışveriş merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan işletme sahipleri ve çalışanlar ise ruhsat sorunu nedeniyle diken üstünde olduklarını ifade etti. 


'İşletmelerden yanayım'

12 yıldır ruhsat sorunu halledilemeyen Konak Pier'in kapanmaması için her türlü girişimde bulunacağını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise konuyla ilgili olarak, "Orayı çok seviyorum ve kapanmasını istemiyorum. Onun için bu işi çözeceğim. Çünkü orada binlerce kişi ekmek yiyor. İki kurum arasındaki sorunda bizi hedef göstermeye çalışıyorlar. Ama ben her zaman oradaki işletmelerden yana tavır sergiledim. Bu sorunun çözümü için her türlü girişimde bulunacağım" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön