19 / 04 / 2024

Hakkari Üniversitesi Kampüsü yeşillendiriliyor!

Hakkari Üniversitesi Kampüsü yeşillendiriliyor!

Hakkari Üniversitesi tarafından kampüs alanının yeşillendirilmesi için başlatılan çalışmalara Vali Necmettin Kalkan, Rektör Ebubekir Ceylan ve sivil toplum örgütü temsilcileri de fidan dikerek destek verdi....




Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Ebubekir Ceylan, yeşil bir Hakkari oluşturmayı planladıklarını belirterek, “ Ekim ayı fidan dikme ayıdır. Bizde bu vesile ile kampüs alanımızı ağaçlandırmaya başladık. Tabi ki inşaatlarımızda başladı ama dönem itibariyle uygun olduğu için fidanda dikiyoruz. Yani halkımız bundan sonra Hakkari'yi sadece dağ ve kar ile hatırlamayacak aynı zamanda yeşil bir Hakkari oluşturmayı planlıyoruz. Bu kapsamda da ilk girişimimizi yaptık. Bugün 4 bin civarında çam ağacı dikildi. Önümüzdeki günlerde Çevre Orman Bakanlığı tarafından bize tahsis edilen ve Hakkari Valiliği'nin girişim ve katkılarıyla getirtilecek olan 10 bin çam fidanını da önümüzdeki günlerde dikeceğiz” dedi. 


Konuşmanın ardından Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan ve STK temsilcileri birlikte fidan dikti.


Cihan


Geri Dön