27 / 04 / 2024

hakkari üniversitesinde fidan dikimi

hakkari üniversitesinde fidan dikimi

Hakkari Üniversitesi tarafından kampüs alanının yeşillendirilmesi için başlatılan çalışmalara Vali Necmettin Kalkan, Rektör Ebubekir Ceylan ve sivil toplum örgütü temsilcileri de fidan dikerek destek verdi....

Hakkari'deki 60 milyon TL'lik yeni kompleksin inşaatında sona gelindi!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde hizmet veren gümrük müdürlüğü için yapılan 60 milyonluk yeni kompleksin çalışmalarında sona gelindi.

Hakkari'deki 8 kubbeli Ulu Cami’nin inşaat çalışmaları sürüyor!

Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani ve Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin; 3 katlı, iki minareli ve 8 kubbeli Ulu Cami’nin yapım çalışmalarını yerinde denetlediler.

Hakkari Esendere Gümrük Müdürlüğü binasında sona gelindi!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde hizmet veren gümrük müdürlüğü için yapılan 60 milyonluk yeni kompleksin çalışmalarında sona gelindi.

Hakkari'de 3 katlı, 9 kubbeli cami inşa ediliyor!

Hakkari’de ilk defa 3 katlı, iki minareli, 9 kubbeli ve asansörlü bir caminin temeli atıldı. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri, imamlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla b

Mehmet Feysal Geylani, Hakkari'deki cami inşaatlarını inceledi!

Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani yapımı devam eden cami inşaatlarında incelemelerde bulundu. Cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan il müftü Geylani, caminin yapımına emeği geçenlere teşekkür etti.

Hakkari Lale Hatun Camii inşaatı ne durumda?

Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani, cami ve Kur’an kursu inşaatında incelemelerde bulundu. Lale Hatun Camii ve Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hakkari Ulu Cami yıkım çalışmalarında sona gelindi!

Hakkari Merkez Ulu Caminin enkaz kaldırma çalışmaları son aşamaya geldi. Merkez Ulu Cami yaklaşık bin metre kare üzerine inşa edilecek ve içerisinde bir çok üniteyi barındıracağı belirtildi.

Hakkari Çinko-Kurşun Kapasite Artışı projesi toplantısı 10 Eylül'de!

Hakkari Merkez İlçesi'ne yapılması planlanan Çinko-Kurşun Ocağı Kapasite Artışı projesine ilişkin ÇED toplantısı 10 Eylül'de yapılacak.

Hakkari'de yol çalışmaları başladı!

Hakkari Yüksekova Belediyesi ekipleri ilçenin Santral Sokağı'nda yol çalışması başlattı. Yüksekova Belediyesi ekipleri, Cengiz Topel Caddesi'ne Santral Sokağı'nda yol ve kaldırım çalışması başlattı.

TOKİ Hakkari Üniversitesi çevre düzenlemesi inşaat ihalesi bugün!

Hakkari Üniversitesi; Zeynel Bey Merkez Kampüsüne Ait Merkezi Birimler Binaları İnşaatı İle Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30'da gerçekleşecek.

Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi!

Hakkari’nin Şimdinli ilçesinde 2011 yılında ihalesi yapılan 50 yataklı devlet hastanesi bitme aşamasına geldi. Hastanenin hizmete girmesiyle tedavi için başka ilçelere gönderilen hastaların sorunlarının çözümü hedefleniyor.

Ağrı ve Hakkari havalimanlarının isimleri değişti!

Ağrı Havalimanının ismi Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Hakkari-Yüksekova Havalimanının ismi ise Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı olarak değişti. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hakkari'de yeni imar yolları açılıyor!

Hakkari Belediyesi, yeni imar planıyla kentin birçok mahallesinde yeni yol açma çalışmaları başlatırken, vatandaşlar da çalışmalara destek oluyor.

hakkari üniversitesinde fidan dikimi Haberi

hakkari üniversitesinde fidan dikimi


Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Ebubekir Ceylan, yeşil bir Hakkari oluşturmayı planladıklarını belirterek, “ Ekim ayı fidan dikme ayıdır. Bizde bu vesile ile kampüs alanımızı ağaçlandırmaya başladık. Tabi ki inşaatlarımızda başladı ama dönem itibariyle uygun olduğu için fidanda dikiyoruz. Yani halkımız bundan sonra Hakkari'yi sadece dağ ve kar ile hatırlamayacak aynı zamanda yeşil bir Hakkari oluşturmayı planlıyoruz. Bu kapsamda da ilk girişimimizi yaptık. Bugün 4 bin civarında çam ağacı dikildi. Önümüzdeki günlerde Çevre Orman Bakanlığı tarafından bize tahsis edilen ve Hakkari Valiliği'nin girişim ve katkılarıyla getirtilecek olan 10 bin çam fidanını da önümüzdeki günlerde dikeceğiz” dedi. 


Konuşmanın ardından Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan ve STK temsilcileri birlikte fidan...