17 / 04 / 2024

Halal Home Hotel kimin?

Halal Home Hotel kimin?

Şirketlerini kız kardeşi ve yeğenlerine devreden Fadıl Akgündüz yeni bir projeyle tekrar sahnede. İkitelli’de ‘helal otel’ konseptiyle yapılan Halal Home Hotel’i işletecek şirketin, Akgündüz’ün yeğeni Fidan Kılbaş’a ait olduğu ortaya çıktı.



Şirketlerini kız kardeşi ve yeğenlerine devreden Fadıl Akgündüz yeni bir projeyle tekrar sahnede. İkitelli’de ‘helal otel’ konseptiyle yapılan Halal Home Hotel’i işletecek şirketin, Akgündüz’ün yeğeni Fidan Kılbaş’a ait olduğu ortaya çıktı.


Caprice Gold mağdurlarına pazarlanmaya çalışılan İkitelli’deki Halal Home Hotel’in işletmesini yapacak şirketin Fadıl Akgündüz’ün yeğeni Fidan Kılbaş’a ait olduğu ortaya çıktı. İnşaatı süren Halal Home Otel’in işletmesi için Akgündüz’ün şirketlerini devrettiği kız kardeşi Avniye ve eniştesi İbrahim Obut’un kızı Fidan Kılbaş, 1 Aralık 2014’te 100 bin lira sermayeli Halal Home Hotel Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetim A.Ş. adlı bir şirket kurdu. 

 

Kiralar peşinat oluyor

 

Yaklaşık 10 aydır kira gelirlerini alamayan Caprice Gold’tan devremülk alan mağdurların bazılarına Halal Home Hotel’den daire almaları öneriliyor. Mağdurlara Caprice Gold’taki devremülklerinin 50 aylık gelirinin peşinat sayılacağı söyleniyor. 2013’te Caprice Gold’un temsilciliğine getirilen Fidan Kılbaş, Akgündüz’ün yeğenlerine ait olan JM Motorlu Araçlar’ın Yönetim Kurulu Üyesi. JM Motorlu Araçlar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Akgündüz’e ait bir çok şirketi devralan yeğeni Mehmet Fatih Obut iken yardımcılığını Caprice Termal’in devredildiği diğer yeğen Nurdan Atağan yapıyor. 

 

Halal Home Otel’in internet sitesinde projede 1+1’den 4+1’e 154 daire ve 67 lüks mağaza bulunacağı söyleniyor. Müşteri gibi aradığımızda satış temsilcisi inşaatın Vanlı bir şirket olan Ersa İnşaat’a ait olduğunu ve projenin otelcilik hizmeti verilen bir rezidans projesi olduğunu belirtti. Temsilci, şirketin işletme için Caprice Termal ile anlaştığını ve Caprice Gold yatırımcılarına sadece istek üzerine 40 daire ayrıldığını söyledi. Caprice Gold yatırımcılarının 50 aylık kira bedelini mahsuplaşma yoluyla kabul eden Halal Home Otel’de geri kalan ücret 60 ay taksitle ödeniyor. Projede 1+1 daire 627 bin lira, 4+1 daire 1.7 milyon liradan satılıyor.

 

BORÇLARI YENİ PROJEYLE TAKAS EDİYOR

 

Jetpa mağdurlarının avukatı Dr. Acun Papakçı, “Borçlarını yeni bir proje ile takas etmek Fadıl Akgündüz’ün uzun bir süredir uyguladığı ve sonuç aldığı bir yöntem. Daha önce Proton araçlar için toplanan paralar Jetpa’ya yatırım olarak kabul edildi. Jetpa yatırımcılarının davaları kazanmasından sonra ödedikleri para ‘hisse takası’ adı altında Caprice Gold devremülkleri için peşinat sayıldı. Jetpa’da olduğu gibi yatırımcıların paralarını geri almak için hukuki adımları atmaya başlamaları üzerine Halal Home Hotel’in pazarlanmaya çalışıldığını düşünüyoruz” dedi.


Vatan


Geri Dön