19 / 03 / 2024

Haliç Bilim Merkezi ihalesi 12 Kasım'da!

Haliç Bilim Merkezi ihalesi 12 Kasım'da!

Haliç Bilim Merkezi ihalesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Kasım'da yapılacak. Proje tamamlandığında Avrupa'nın en büyük bilim merkezi olacak...



Haliç Bilim Merkezi projesinde çalışmalar başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "100 Günlük Eylem Planı" kapsamında müjdelediği proje için ihale hazırlıkları yapılıyor. 

İBB Meclisi, Haliç Tersanesi'ndeki Şehir Hatları Genel Müdürlüğü'nün Yenikapı Balık Hali'nin bulunduğu yere taşınmasına yönelik karar aldı ve bu kapsamda gerekli çalışmalar başlatıldı. 

Haliç Bilim Merkezi ihalesi 12 Kasım da!

Avrupa’nın en büyük bilim merkezi olması planlanan Haliç Bilim Merkezi'nin ihalesi 12 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 10:00'da yapılacak. Yapım işi ihalesi, İBB tarafından İBB Hizmet Binası İhale İşleri Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. 

Haliç Bilim Merkezi yer tesliminden itibaren 600 takvim gününde tamamlanacak. Sözleşme imzalandığından itibaren 5 gün içinde de yer terslimi yapılacak ve çalışmalara başlanacak. 

Haliç Bilim Merkezi ihalesi 12 Kasım da!

Yılda 2 milyon ziyaretçi

Haiç Bilim Merkezi'nin yılda yılda 2 milyon kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor. Dev proje giriş holü ve müze mağazası, sergi holü, sinema salonu, kuluçka ve hızlandırma merkezi ve dene yap teknoloji atölyesi, dijital kütüphane, restoran ve kafeterya, deneyim merkezi, eğitim atölyeleri, sergi üretim ve bakım atölyesi ve inovasyon merkezinden oluşacak.

Haliç Bilim Merkezi ihalesi 12 Kasım da!

12 blok olarak tasarlanan proje iki bölümde tamamlanacak. Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi A Blok’ta giriş holü ve müze mağazası, B Blok’ta 2-7 yaş ve 5-12 yaş deney istasyonları, C Blok’ta sinema salonu, D Blok’ta Kuluçka ve Hızlandırma Merkezi ile Dene-Yap Teknoloji Atölyesi, E Blok’ta dijital kütüphane, F Blok’ta restoran ve kafeterya, G Blok’ta Deneyim Merkezi, H Blok’ta eğitim atölyeleri, I Blok’ta Barbaros ve Sinan sergi salonları, J Blok’ta Fatih ve İbni Sina sergi salonları, K Blok’ta sergi üretim ve bakım atölyesi, L Blok’ta ise inovasyon merkezi yer alacak. 


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön