19 / 04 / 2024

Haliç Metro Köprüsü açılıyor!

Haliç Metro Köprüsü açılıyor!

İstanbul Metrosu'nun en önemli bölümlerinden biri olan ve Marmaray ile diğer metro hatlarının entegrasyonunu sağlayacak Haliç Metro Geçiş Köprüsü, 15 Şubat cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak...



Türkiye'nin ilk metro geçiş köprüsü olacak Haliç metro geçiş köprüsü, İstanbul Metrosu'nu Yenikapı'ya ulaştırarak Marmaray'la entegre olmasını sağlayacak.


İstanbul Metrosu'nun en önemli bölümlerinden biri olan ve  Marmaray  ile diğer metro hatlarının entegrasyonunu sağlayacak Haliç Metro Geçiş Köprüsü, 15 Şubat cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. 2009'dan beri yapımı süren ve 180 milyon TL'lik yatırımla tamamlanan köprünün açılmasıyla Yenikapı-Taksim arasında yolculuk 7.5 dakikaya, Yenikapı-4.Levent arasındaki yolculuk 18 dakikaya düşecek. Dünyada ileri teknolojik köprülerde uygulanan "eğik askılı cable- stayed" sistemiyle inşa edilen köprü, 460 metresi deniz üzerinde olmak üzere 936 metre uzunluğunda. Denizden yüksekliği 13 metre olan 12.6 metre genişliğindeki köprünün Unkapanı tarafında açılır kapanır bir bölüm de yer alıyor. Köprü üzerindeki Haliç istasyonu, 8 vagonlu işleyişe uygun olarak yapıldı. Günde bir milyon yolcu taşıyacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü sayesinde Hacıosman'dan metroya binen yolcular, kesintisiz Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşacak. Yolcular, Marmaray bağlantısıyla Kadıköy Ayrılıkçeşme'ye, buradan da metroya aktarma yaparak Kartal'a ulaşabilecekler. Yenikapı-Aksaray bölümlerinin de hizmete girmesiyle Yenikapı'dan Kadıköy-Kartal yönüne kesintsiz ulaşım imkânı sağlanacak. Aksaray- Yenikapı Metro bağlantısı bitirildiğindeYenikapı'dan, Otogar'a yolculuk 14.5 dakikaya, Atatürk Havalimanı'na 36 dakikaya, Olimpiyat Stadı'na ise 39 dakikaya düşecek. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön