26 / 04 / 2024

Haliçport projesi için start verildi!

Haliçport projesi için start verildi!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için start verildi. Haliçport projesinde iki yat limanı, oteller, alışveriş alanları, şehir hatları yolcu iskelesi yapılacak. İşte detaylar...




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi ihalesini 1.3 milyar dolarla Sembol Uluslararası Yatırım, Ekopark Turizm ve Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.


Kamuoyunda Haliçport olarak bilinen proje içim 25 Eylül 2013 tarihinde sözleşme imzalandı. 4 yıl inşaatı sürecek olan Haliçport projseinde 45 yıl işletme süresi olacak.



Haliçport projesinin toplantısı 30 Kasım'a alındı!

Haliçport projesi için start verildi!



Haliçport projesinde neler olacak?



Projede her biri 70 yat kapasiteli 2 yat limanı olacak.  Yat limanlarının haricinde 150 DTW kapasiteli 1 adet şehir hatları iskelesi (yolcu transferi amaçlı), her biri 150 DTW kapasiteli 2 adet gemi yanaşma-yolcu transfer iskelesi, Uluslararası standartlarda 5 yıldızlı olmak üzere uluslararası zincirler tarafından işletilecek nitelikte toplam oda kapasitesi 700 olan; 100 odalı Hotel 1, 400 odalı Hotel 2 ve 200 odalı Hotel 3 isimli 3 adet 5 yıldızlı oteller yapılacak.



Haliç'e Rixos geliyor


Haliçport ihalesini alan Fine Otelcilik'in sahibi Rixos Oteller Zincirinin sahibi Fettah Tamince. Haliçport projesi kapsamında yapılacak olan lüks otellerle Haliç kıyısının silueti değişecek...



850 milyon TL'ye mal olacak


Haliç Tersaneler Bölgesi olarak adlandırılan ve Tersane-i Amire olarak bilinen alan, toplam 298 bin 353 metrekare büyüklüğe sahip 3 tersaneden meydana geliyor. Tersanelerden ilki, Haliç Tersanesi olup 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştı. İkincisi ise, Haliç Tersanesi’nin yanında Taşkızak Tersanesi ve son olarak Camialtı Tersanesi. Planlanan projenin Camialtı ve Taşkızak Tersaneleri’nin bulunduğu bölgede gerçekleştirilmesi planlanıyor.




Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön