25 / 04 / 2024

haliç marina projesi

haliç marina projesi

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için start verildi. Haliçport projesinde iki yat limanı, oteller, alışveriş alanları, şehir hatları yolcu iskelesi yapılacak. İşte detaylar...

Haliç'e teknepark inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye ve Tarabya'daki tekneparkların bir benzerini Haliç'te hayata geçirmeye hazırlanıyor. İstanbul-Haliç'te inşa edilecek mini marinalarla kayık ve teknelerin oluşturduğu görüntü kirliliği sona erecek.

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

Fethiye Körfezi’ne yapılacak marinaya çevrecilerden tepki!

Fethiye Körfezi’nde deniz dolgusu, alışveriş merkezi, restoran, otel ve yüzlerce tekne için bağlama yeri yapılmasını kapsayan marina projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılması çevrecilerin tepkisini topladı. 

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında son durum!

Antalya'nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlatılan Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında bir ilerleme kaydedilemedi...

Aksoy Holding'ten 200 milyon euroluk otel ve marina projesi!

200 milyon euro yatırımla Bodrum’da 75 villadan oluşan lüks 'Epique Island' projesini hayata geçiren Aksoy Holding’in CEO’su Batu Aksoy, yeni yatırımları açıkladı.

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut projesi için anlaşma sağlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Mahallesi’nde yeni bir Antalya inşa edilecek. Büyükşehir’in ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’nde 207 hak sahibinin tamamıyla anlaşma sağlandı. 

Pendik Siltaş Marina kampanya 2018!

Siltaş Marina projesi Siltaş Yapı imzasıyla inşa ediliyor. Kurban Bayramı’nda yüzde 10 indirim ve 48 ay 0 faiz fırsatı sunulan projede satışlar devam ediyor. İşte Pendik Siltaş Marina kampanya 2018 detayları...

Bodrum Epique Island Marina projesi ÇED raporu bekleniyor!

Bodrum Yalıkavak'ta Aksoy Bodrum Gayrimenkul Şirketi tarafından yapılması planlanan Epique Island Marina projesi için ÇED süreci devam ediyor. Projenin iptali için başvuruda bulunan çevre sakinleri Bakanlık'tan gelecek haberi bekliyor.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu. İBB tarafından hayata geçirilecek proje onay aşamasında...

Siltaş Marina ne zaman teslim?

Siltaş Marina projesi 8 bin metrekare üzerinde 20 katlı 2 blok olarak yükseliyor. Peki Siltaş Marina ne zaman teslim edilecek?

Zer Tuzla Marina geliyor! Yeni proje!

Ceylan İnşaat 2018 yılına Zer Tuzla Marina projesi ile başlayacağını önceden duyurmuştu. Zer Tuzla Marina 576 daire, 22 villa ve 2 ticari alandan meydana geliyor. 

Kepez Toptancı Hali Projesi bölgenin çehresini değiştiriyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’ ile Güneş Mahallesi’nin çehresi değişecek. 

haliç marina projesi Haberi

haliç marina projesi


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi ihalesini 1.3 milyar dolarla Sembol Uluslararası Yatırım, Ekopark Turizm ve Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.


Kamuoyunda Haliçport olarak bilinen proje içim 25 Eylül 2013 tarihinde sözleşme imzalandı. 4 yıl inşaatı sürecek olan Haliçport projseinde 45 yıl işletme süresi olacak.



Haliçport projesinin toplantısı 30 Kasım'a alındı!



Haliçport projesinde neler olacak?



Projede her biri 70 yat kapasiteli 2 yat limanı olacak.  Yat limanlarının haricinde 150 DTW kapasiteli 1 adet şehir hatları iskelesi (yolcu transferi amaçlı), her biri 150 DTW kapasiteli 2 adet gemi yanaşma-yolcu transfer iskelesi, Uluslararası standartlarda 5 yıldızlı olmak üzere uluslararası zincirler tarafından işletilecek nitelikte toplam oda kapasitesi 700 olan;...