18 / 04 / 2024

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında son durum!

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında son durum!

Antalya'nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlatılan Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında bir ilerleme kaydedilemedi...



Antalya'nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlatılan kentsel dönüşüm projesi, seçim bittikten sonra unutuldu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; gecekondu ve hurda dükkanlarının yıkılarak ilk adımı atılan projede, Muhittin Böcek'in başkan seçilmesi sonrası yeni bir gelişme olmaması üzerine bölgede geriye dönüş yaşanıyor.

GÖZ YUMULUYOR

Etrafı kapatılan ve girilmesi yasak olan alanda hurdacılar platformları kırarak kendilerine yer yaptı. Hurda malzemesi satan ve biriktiren kişiler kentsel döşüm alanı içinde ulu orta faaliyetlerine devam ederken bölgede hemen her gün gecekondulaşmada artış yaşandığı görüldü. Her geçen gün sayısı artan kaçak gecekondu dükkanlar için Büyükşehir Belediyesi yetkililer herhangi bir işlem yapmıyor. 

ÇEHRESİ DEĞİŞİYORDU

Türel döneminde başlatılan projede, kat karşılığı 690 konutun yapılması planlanıyordu. Proje için gecekondu yapılar tamamen yıkıldı ve bölgenin etrafı teller ve ahşap platformlar ile kapatıldı. Toptancı Hali'nin kuzeyinde bulunan alanda uygulanacak proje ile bölgeye prestij kazandırılması hedefleniyordu. Türel'in seçim vaatlerinden olan kentsel dönüşüm projesinin geçen dönem 3 defa ihaleye çıkarılmasına rağmen katılım olmadı. 

KİRA YARDIMI YAPILIYOR

Kentsel dönüşüm alanında gecekonduları yıkılan 207 hak sahibi vatandaşa belediye tarafından kira yardımı sağlanıyor. Kira yardımı alan vatandaşlar buna rağmen kaçak hurda işletmelerini açtı, bu durum tepkiye sebep oldu. Başkan Böcek, Ocak'ta bu alanı ziyaret ederek inceleme yapmıştı. Mevcut projenin revize edilmesi gerektiğini belirten Böcek, ANTEPE şirketinin projeyle ilgili teknik çalışmalarına devam ettiğini, Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yapılması gereken ne varsa yapacaklarını ifade etmişti.

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi nin inşaatında son durum!

ŞİMDİYE KADAR PROJE BİTMİŞTİ

Konuya ilişkin açıklama yapan Menderes Türel ise "Biz bu projeyi oradaki gecekondu sahiplerini konforlu, modern konutlar yapmak suretiyle sonlandırma konusunda kararlıydık. Oradaki hak sahipleri de çok büyük bir anlayışla evlerin yıkılmasına müsaade etmek suretiyle rıza gösterdiler. Onların bize göstermiş olduğu bu anlayış karşısında bizde onlara çok hızlı bir şekilde konutlarını teslim etmeyi planlamıştık. Bu projenin de durdurulma aşamasına gelmesini duymak beni oradaki gecekondu sahipleri adına üzüyor. Muhtemelen şimdiye kadar projeyi tamamlamış olurduk" diye konuştu. Türel çıkılan ihalelere katılımcı olmadığı için projenin belediye şirketi ANTEPE tarafından yapılmasına karar verdiklerini, hafriyat çalışmalarına da seçim öncesi başladıklarını dile getirdi.

Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi Kepez'i değerlendirecek!

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm'ün ihalesi tamam!


Geri Dön