19 / 04 / 2024

Halk GYO 2021'in ilk çeyreğinde 12.7 milyon TL kira geliri elde etti!

Halk GYO 2021'in ilk çeyreğinde 12.7 milyon TL kira geliri elde etti!

Halk GYO'nun 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 dönemine ait sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal raporu yayınlandı. 



Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP), faaliyet raporu, sorumluluk beyanı ve finansal rapor hakkında açıklama yaptı.

Halk GYO tarafından 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 dönemine ait sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal raporu yayınlandı. 

Buna göre, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, 2021 yılının ilk çeyreğinde net dönem kârı 8.4 milyon TL, aktif büyüklüğü de 3.5 milyar TL olarak gerçekleşti. 

Halk GYO'nun 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 döneminde sahip olduğu arsa ve gayrimenkullerin toplam değeri 1 milyar 898 milyon 454 bin 623 TL olurken, binaların toplam değeri 1 milyar 439 milyon 776 bin 9 TL oldu. Toplam portföy değeri ise 3 milyar 338 milyon 230 bin 632 TL olarak gerçekleşti. 

Halk GYO'nun 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 döneminde gayrimenkullerinden elde ettiği kira gelirleri ise 12 milyon 717 bin 345 TL oldu. 

Halk GYO'nun KAP açıklaması: 

Sorumluluk beyanı

01.01.2021 – 31.03.2021 ARA DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLARIN VE FAALİYET RAPORUNUN KABULÜNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU'NUN
 
KARAR TARİHİ : 07.05.2021
 
KARAR SAYISI : 538

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Seri II N14.1 "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" uyarınca hazırlanan 01.01.2021 – 31.03.2021 ara hesap dönemine ait finansal tablolar ve faaliyet raporu tarafımızca incelenmiştir.

Ortaklıktaki görev ve sorumluluk alanında sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde, finansal tabloların ve faaliyet raporunun önemli konularda gerçeğe aykırı bir açıklama veya açıklamanın yapıldığı tarih itibarıyla yanıltıcı olması sonucunu doğurabilecek herhangi bir eksiklik içermediğini, finansal tabloların ortaklığın aktifleri, pasifleri, finansal durumu ve kar-zararı ile ilgili gerçeği dürüst bir biçimde yansıttığını ve faaliyet raporunun işin gelişimi ve performansını ortaklığın finansal durumunu, karşı karşıya olunan önemli riskler ve belirsizliklerle birlikte, dürüstçe yansıttığını

bilgilerinize sunar, yapılan açıklamadan dolayı sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
  
Saygılarımızla.

 

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA

SINIRLI DENETİM RAPORU

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Kurulu'na

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin ("Şirket") ile bağlı ortaklığının (hep birlikte "Grup" olarak anılacaktır) 31 Mart 2021 tarihi itibarıyla hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan konsolide finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem konsolide finansal tablolar ile tutarlı olup olmadığının sınırlı denetimini yapmakla görevlendirilmiş bulunuyoruz. Rapor konusu ara dönem Faaliyet Raporu Grup yönetiminin sorumluluğundadır. Sınırlı denetim yapan kuruluş olarak üzerimize düşen sorumluluk, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ve 7 Mayıs 2021 tarihli sınırlı denetim raporuna konu olan ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır.

Sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı ("SBDS") 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Sınırlı denetimimiz, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin incelemeyi kapsamaktadır. Ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartları'na uygun olarak yapılan ve amacı finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vâkıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.

Sınırlı denetimimiz sonucunda, ilişikteki ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlarda verilen bilgiler ile tüm önemli yönleriyle, tutarlı olmadığına dair herhangi bir hususa rastlanılmamıştır.

Diğer Husus

31 Mart 2021 tarihli ara dönem finansal tablolara ilişkin 7 Mayıs 2021 tarihli sınırlı denetim raporumuzda, Grup'un ana ortağı konumunda bulunan Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin eski yöneticilerinden birisi ve Ana Ortaklık Banka hakkında Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen davalar diğer husus olarak belirtilmiştir.

DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

Member of DELOITTE TOUCHE TOHMATSU LIMITED

Zere Gaye Şentürk, SMMM

Sorumlu Denetçi

İstanbul, 7 Mayıs 2021

Dosya için tıklayın

Dosya için tıklayın


Geri Dön