26 / 04 / 2024

Halk GYO'dan 2021'in ilk çeyreğinde 8,4 milyon TL net kar!

Halk GYO'dan 2021'in ilk çeyreğinde 8,4 milyon TL net kar!

Geçen yılı güçlü mali performanla tamamlayan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2021’in ilk çeyreğinde net dönem kârını 8,4 milyon TL olarak açıkladı.



Geçen yılı güçlü mali performansla tamamlayan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., bu yılın ilk çeyreğinde de istikrarlı performansına devam etti. Erzurum ilinden  İzmir  iline, İstanbul ilinden Eskişehir iline kadar ülkenin farklı illerinde yenilikçi projeler hayata geçiren, ayrıca ticari mülktlerden konutlara, finans merkezinden otellere kadar çeşitlilik içeren dengeli bir portföy oluşturan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, özkaynak ağırlıklı finansman modeliyle büyüyor. Halk GYO, Ege'nin incisi İzmir’de Teknik Yapı ortaklığı ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle inşa edilen Evora İzmir'e yönelik çalışmalarının dışında İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin inşaatına da devam etti.

Toplam hasılatını gayrimenkul satışı, kira ve finansal gelirlerden elde eden Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, 2021 yılının ilk çeyreğinde net dönem kârı 8,4 milyon Türk Lirası, aktif büyüklüğü de 3,5 milyar Türk Liraso şeklinde oldu.

Halk GYO'nun finansal verilerini masaya yatıran  Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, “Nitelikli projelerimiz ve dengeli yatırım portföyümüz sayesinde istikrarlı büyümemizi sürdürerek hem şirketimize hem de ülkemize değer katmaya devam ediyoruz.” dedi.

Halk GYO dan 2021 in ilk çeyreğinde 8,4 milyon TL net kar!

Gayrimenkulde koronavirüs etkisi sürüyor

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisinin hala sürdüğünü kaydeden Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, “Salgın sonrası normalleşme süreciyle birlikte gayrimenkul sektöründe de canlılığın artması bekleniyor, bununla birlikte özellikle konut satışlarını etkileyen faiz oranlarının yüksekliği de gayrimenkuldeki hareketliliği baskılıyor. Geçen yılın yaz aylarında kamu bankaları öncülüğünde gerçekleştirilen uygun koşullu kredi kampanyalarının, sektörü canlandırdığı gibi özelikle konut stoklarının da geniş ölçüde eritilmesine vesile olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan baktığımızda, yoğun sayılabilecek bir yılın ardından sektör aktörleri, 2021’in ilk çeyrek dönemini daha sakin ve planlama odaklı geçirmiş görünüyor. Şimdi önümüzdeki dönemde sektörün projeler üreterek yeni gayrimenkul varlıkları oluşturması ve uygun koşullar oluştuğunda realize olması muhtemel yeni talepleri karşılayacak stoklar geliştirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Halk GYO, 10’uncu yılında 3,5 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştı!


Geri Dön