24 / 04 / 2024

Halkalı-Kirazlı Metro Hattı'na yapılan itiraz reddedildi!

Halkalı-Kirazlı Metro Hattı'na yapılan itiraz reddedildi!

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı planladığı Halkalı-Kirazlı Metro Hattı'na itiraz etti. Ancak itiraz, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedildi.



İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (IBB) yapmayı planladığı "Halkalı-Kirazlı Metro Hattı"na itiraz etti. Metro hattı güzergahı Atakent'teki "Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin altında geçiyor. Metro hattının ötelenmesini isteyen Sağlık Müdürlüğü'nün itirazı, 2 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedildi. İBB Meclisi, Bağcılar Kirazlı'dan başlayıp Küçükçekmece Halkalı Tren Istasyonu'na kadar uzanacak, 9,7 kilometrelik metro hattını ilişkin imar planlarını 2014 yılında kabul etti. İstanbul Valiliği 11 Sağlık Müdürlüğü, askı süresi içerisinde planlara itiraz etti. Metro güzergahının, Küçükçekmece'nin kuzeyinde Atakent'in güneyinde bulunan "Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi" altından geçtiğini, söz konusu hastanenin bulunduğu arazi üzerine başka sağlık tesislerinin de yapılmasının planlandığını belirten Sağlık Müdürlüğü, metro hattının ötelenmesini istedi. 


İtirazın gerekçesi yeni hastane 

Metro hattının sağlık tesisine engel olabileceği endişesi taşıyan Sağlık Müdürlüğü itiraz dilekçesinde özetle şunları dile getirdi: "Söz konusu metronun hastane binalarının altından geçmesi nedeniyle metro inşaatı sırasında mevcut hastane binaları ve yapımı devam eden ek bina inşaatında hasar meydana gelebileceği gibi ileriki yıllarda söz konusu hastane binalarının yıkılarak aynı yerinde yeniden yapımının planlanması halinde de arsanın altından metro hattının geçiyor olması hastanenin projelendirme ve yapım aşamasında sorunlara neden olabilecek ve hatta yeni hastane binalarının yapılmasını engelleyebilecektir." 


Metronun projesi hazır 

İBB'nin yaptıracağı Halkalı Kirazlı Metro Hattı'nın 4 milyar 185 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.Söz konusu hattın proje işleri, 20 Ocak 2014 tarihinde ihale edilmiş ve ihaleyi 8 milyon 589 bin 683 TL'ye Geodata Engineering S.P.a firması almıştı. 


Koordinasyon bir yıl sürdü 

SAĞLIK Müdürlüğü'nün itirazı, 2015 yılı başında IBB Meclisi'ne geldi. Meclis, itirazla ilgili olarak İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü ile 11 Sağlık Müdürlüğü arasında koordinasyon kurulmasını, bir ortak görüş oluşturulmasına karar verdi. Sağlık Müdürlüğü'nün itirazı 15 Nisan 2016 tarihinde bir kez daha İBB Meclis gündemine geldi. Ulaşım Planlama Müdürlüğü. "Kirazlı-Halkalı Raylı Sistem Hattının Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri'nin Geodata Engineering S.P.A. firmasına ihale edildiğini, 16 Nisan 2014 tarihinde de yer teslimi yapılarak işe başlandığını vurgulayarak, İl Sağlık Müdürlüğü yazısında dile getirilen ifadelerin soyut gerekçelere dayandığını iddia etti. Ulaşım Planlama Müdürlüğü, itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından inşaat ihalesiyle ilgili sürecin başlatılacağını da İBB Meclisi'ne bildirdi. İBB itirazı reddetti. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön