29 / 03 / 2024

HalkBank konut kredisi masrafları ne kadar?

HalkBank konut kredisi masrafları ne kadar?

HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.28. Bankanın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar ve zorunlu sigortalar neler? 



HalkBank konut kredisi ürünleri kapsamında kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.28, Canım Evim Konut Kredisi faiz oranlarını yüzde 1.32, Dost Evim Konut Kredisi faiz oranlarını ise yüzde 1.85 olarak uyguluyor.

HalkBank Konut Kredisi Masrafları ve Sigortalar

HalkBank kredi kullanılacak konutun değer tespiti için 800 TL ekspertiz ücreti alıyor. İpotek tesis ücreti dahilinde ise ortalama 150 TL tahsil ediyor. Ayrıca kullanılan konut kredisi miktarının yüzde 0.5’i kadar kredi tahsis ücreti talep ediyor. HalkBank’ın 3 masraf kalemi ve faiz oranlarının toplam maliyeti yıllık yüzde 19’a karşılık geliyor.

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; HalkBank konut kredisine ek sigortalar kapsamında zorunlu olarak DASK uyguluyor. Ayrıca kredi kullandırmak için zorunlu olarak hayat sigortası ve konut sigortası talep ediyor. HalkBank’ın uyguladığı hayat sigortasının ortalama yıllık masrafı 200 TL civarında.

HalkBank Konut Kredisi Hesaplama

HalkBank’tan hesaplı evim konut kredisi ürünü kapsamında masraflar hariç 200.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 3.270 TL, geri ödemesi ise 392.500 TL’ ye denk geliyor. 


Bankaların konut kredisine uyguladığı masraflar nelerdir?
 


Geri Dön